fbpx
spot_img

Dragana Kiklić: Ista majka

Neko dobije dete onako usput, bez mnogo galame, muke i truda, pa misli da je to najobičnija i najlogičnija stvar. E, a dete je sve samo ne obična stvar. 
Znaju to dobro oni što silno žele dete, oni što se muče da ga dobiju. Kad im se konačno posreći i želja ostvari, muke se ne završavaju.
Tek počinju. Tek su na početku puta. 
Drhte da ga sačuvate od svih mogućih, znanin i neznanih dečijih bolesti. I kad dete malo ojača opet nije kraj. Muke se nastavljaju naročito kad shvate da ima karakter potpuno suprotan njihovom i da znanje nekoliko stranih jezika ne vredi ništa, ako ih rođeno dete ne razume.
Ali sve je to sasvim u redu.
Morate priznati da je ipak mnogo bolja varijanta kad se ljutite se na svoje dete, nego kad brinete za njega. Obično se brine se zbog ozbiljnih stvari, a ljuti zbog gluposti.
I tako, muke traju i traju sve dok …
Malo olakšanje nastupa tek kada njihovo dete suprotnog karaktera, postane majka deteta koje je, gle čuda suprotnog karaktera od svoje majke. 
A one rečenice:„Ista majka“ i „Sad vidiš kako je meni bilo.“ –ni slučajno da vam nisu pale na pamet.

Dragana Kiklić
Dragana Kiklić
Jagodinka. Uživa da uči, ali dugogodišnja težnja ka znanju donela joj je samo "saznanje o neznanju". Ipak, trudi se da svaki put kad "od života dobije limun, napravi limunadu”.