fbpx
spot_img

Promocija knjige „Ispod kože“ Nerandže Kostić u Baru

Dvorac kralja Nikole je sinoć bio mjesto okupljanja ljubitelja pisane riječi.

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara napravilo je uz pomoć Kulturnog centra Bar promociju knjige „Ispod kože“ pjesnikinje iz Srbije, Nerandže – Nene Kostić.

Na početku večeri, predsjednik Udruženja“Nekazano“ Labud N. Lončar je pozdravio pjesnikinju, mnogobrojne goste i posebno se zahvalio NVO „Žene Bara kuvaju“ i „Udruženje žena Zete – Gospojine“, kao i predstavnicima udruženja „Vizija“, „Gorske vile“ i „Zenita“, ističući ćinjenicu da „Nekazano“ kao most spaja pjesnike iz čitavog svijeta, kao i Udruženja a sve u cilju populizacije lijepe, pisane riječi.

Govoreći o izdavaštvu napomenuo je da je „Nekazano“ objavilo sedamnaest knjiga za godinu dana rada  i napomenuo da je večeras prisutna pjesnikinja Milojka Jovović jedna od autora zastupljena u prvom Haiku časopisu kojoj je uručio nekoliko primjeraka istog.

Predstavnica  NVO „Žene Bara kuvaju“ Marija Maja Radović je pozdravila pjesnikinju Kostić, „Nekazano“ i goste i u kratkim riječima predstavila društvo „Žene Bara kuvaju“ koje se bave humanitarnim radom kuvajući i pomažući socijalno ugrožene stanovnike Bara a pored toga se bave umjetničkim rukotvorinama koje su izlagale na Barskim manifestacijama, na dočeku kruzera kada uplove u Luku Bar – kao i večeras ukrašavajući salu gdje se održavalo veče sa sjajnim radovima Jasne Brnjade.

Snežana Vulin predstavnik NVO „Udruženje žena Zete – Gospojine“ takođe je pozdravila i upoznala pjesnikinju i goste sa „Gospojinama“ i njihovom željom da sačuvaju stare zanate sa područja Zete i ovom prilikom pjesnikinji Kostić i NVO „Žene Bara kuvaju“ na poklon uručila po jedan svoj rad tj. umjetničku sliku. A ispred „Nekazano“ poklon pjesnikinji u znaku dobrodošlice je uručila Nataša Lečić, sa svojim ručnim radom.

Moderator ove večeri bila je sjajna pjesnikinja iz Podgorice Anika Vuletić koja je govorila o pjesnikinji Nerandži Kostić, nabrajajući sve manifestacije na kojima je pjesnikinja učestvovala, kao i osvojene nagrade na tim manifestacijama.

Nerandža Kostić se zahvalila udruženju „Nekazano“ i prisutnim gostima na divnoj večeri i atmosferi, posle čega je Gordana Sarić čitala pjesme iz zbirke „Ispod kože“ autorke Kostić, na opšte zadovoljstvo publike.

Zatim su se smenjivale pjesnikinje Anika Vuletić i Nerandža Kostić govoreći stihove iz  knjige „Ispod kože“.

Na zadovoljstvo publike Natalija Novaković, pjesnikinja, slikarka i pjevačica, otpjevala je solo bez pratnje muzike dvije predivne starogradske pjesme sa juga Srbije.Pred sam kraj večeri gošća je izrazila želju da čuje stihove od svojih gostiju i domaćini su joj izašli u susret. Po prvi put, nova članica udruženja „Nekazano“ Danijela Nela Jovanović a na zadovoljstvo prisutnih je odrecitovala jednu svoju pjesmu. Posle nje prisutnima jednu svoju pjesmu govorila je sjajna Sanja Veličković

Predstavnici „Vizije“ i „Zenita“ Slavka Klikovac i Milan Rajović pozdravili su prisutne i ukratko upoznali sa svojim udruženjima.

Na kraju Labud N. Lončar se u ime „Nekazano“ zahvalio gostima i pjesnicima i poželio svima sreću i uspjeh u daljem radu.

Nakon čega je Nerandža Kostić potpisivala svoje knjige a gosti su se okrepljivali sa domaćom lozom, vinom i sokovima.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.