fbpx
spot_img

Promocija knjige „Obično oko nasukano“ u Baru

 

„Obično oko nasukano“

U organizaciji međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“  i „Konobe Špilja“ održana je promocija knjige „Obično oko nasukano“ autora Anta Bakovića uz prisustvo mnogih ljubitelja lijepe riječi, novinara, Tv ekipe i pjesnika.

O knjizi su govorili: Senad Karađuzović, Željko Milović, Labud N. Lončar – u ime izdavača i autor.

 

Pod tvrđavom Starog Bara „Konoba Špilja“ je dočekala i ugostila u svom prelijepom i specifičnom ambijentu autora, organizatora i njihove goste.

O autoru

Anto Baković je čuveni fotograf i pjesnik. Hroničar Grada Bara koji je sve lijepe i ružne trenutke ovjekovječio i sačuvao svojim objektivom a knjiga „Obično oko nasukano“ je evociranje uspomena iz sedamdesetih godina na jedan specifičan i lijep način, koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim – istakao je Labud N. Lončar za vrijeme govora u ime izdavača.

Posebnu draž knjizi dao je predgovor S. Karađuzovića a kao dokumentarni dio uspješno je dočarao Željko Milović u posebnom dijelu knjige u vidu intervjua sa Antom Bakovićem u kojem je  na veoma zanimljiv način prikazano dosta epizoda iz života autora. O Antu, njihovom prijateljstvu i njegovom stvaralaštvu  S. Karađuzović i Željko Milović govorili sa neskrivenim emocijama.

Barska pjesnikinja Branka Knežić je pročitala kratak prikaz udruženja „Nekazano“ obzirom da je knjigom „Obično oko nasukano“ zaokružen šestomjesečni izdavački rad i promocije međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“  .

U nastavku programa a po želji autora posle čitanja njegovih pjesama barski pjesnici su govorili svoje pjesme i time upotpunili zbilja lijepo i uspješno književno veče.

Konoba Špilja

„Konoba Špilja“ je još jednom dokazala da je idealno mjesto ne samo za sladokusce i ljubitelje domaćih specijaliteta već da je mjesto okupljanja ljudi dobre volje i ljubitelja lijepe, pisane, riječi. Svojim domaćim specijalitetima i ponudom je upotpunila ovo veče i posle završetka večeri probranim vinom produžila boravak gostiju do kasno u noć.

 

Milenko Miško Jovanović

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.