fbpx
spot_img

Emisiji RTV-a druga nagrada u Njujorku!

NOVI SAD – Na upravo završenom internacionalnom festivalu najboljih radio emisija u Njujorku, Srbija je osvojila drugo mesto i srebrni trofej, u kategoriji program za decu i mlade. Radio igra za decu Slobodana Govorčina „Bajkva za dečakva o patkvakvama“, u produkciji Javne Medijske Ustanove RTV Vojvodina, takmičila se sa mnogobrojnim delima javnih servisa i nezavisnih produkcija iz preko 30 zemalja širom sveta. …
Festival u Njujorku, jedan je od najprestižnijih svetskih festivala i pored nagrada za najbolje radio emisije, dodeljuje nagrade i najboljim ostvarenjima iz televizijske produkcije i marketinga.

Za ovu nagradu RTV Vojvodini podjednako su zaslužni, sa jedne strane, glumci, skoro cela jedna klasa glume kod profesora Nikite Milivojevića na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, reditelj Siniša Bosančić, autor i izvođač muzike za radio igru, Branimir Rosić, kao i ton majstor Aleksandar Marković i asistent ton majstora Zlatoje Čolović, sa druge strane pobedničkog tima.

Radio igra „Bajkva za dečakva o patkvakvama“ motivisana je istinitim događajem, a glavni akter je mladi divlji patak koji toliko zavoli svog spasioca, da poželi da postane njegov sin.

Ova radio igra dobila je i prvu nagradu na festivalu radio igre za decu i omladinu PRIX EX AEQUO u Bratislavi 2016. a bila je i finalista na festivalu PRIX EUROPA U Berlinu iste godine.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.