fbpx
spot_img

Promocija novih aparata za lečenje u rehabilitacionom centru Millennium team – Vranjska Banja

Vranjska banja poznata je po najtoplijoj mineralnoj vodi u Evropi, ali i po fizikalnim terapijama za mnoga reumatska oboljenja. Nedavno su u Specijalnoj bolnici, počeli da koriste savremene aparate u toj oblasti medicine. I posle privatizacije, raste interesovanje za boravak u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju.

Unapređena je fizikalna terapija u Vranjskoj banji, uz postojeću aparaturu, sada koriste još pet aparata novije generacije. Prvenstveno kod pacijenata koji imaju akutna ili hronična koštano-zglobna oboljenja, povrede, prelome.

U Novu godinu smo ušli sa novim aparatim za fizikalnu medicinu, koji rešavaju mnoge zdravstvene problem poput Tekar aparata koji služi za lečenje svih bolnih stanja za osteomuskularni sistem, zglobova,mišićnog tkiva, koštano – zglobnog sistema, leči akutna i hronična stanja, povrede kostiju, stanja posle preloma i operacije, kičmenog stuba, kukova, može i u kozmetičke svrhe da se koristi za tretmane lica i celulita. Veoma je jednostavan i efikasan za korišćenje. Pruža izuzetne rezultate u slučaju težih povreda mišića, tetiva i zglobova. Reč je o inovativnoj terapiji toplotom koja trenutno smanjuje intezitet bola, deluje terapeutski i regeneriše tkivo i ublažava upale. Osim trenutnog i dugoročnog poboljšanja, pacijentima je važno da je Tecar terapija veoma opuštajuća, bezbolna i neinvazivna metoda.

Kod ovih aparata imamo dakle, brže razlaganje edema, ili otoka, kod svih povreda, što je kod drugih aparata potreban duži oporavak i rehabilitacija.

Dobili smo još dva kombinovana aparata koja u sebi imaju i laseroterapiju i ultrazvuk, i sve struje, interferentne, dijadinamik i ostale. I dobili smo aparat za dijagnostički ultrazvuk za osteomuskularni sistem.

Voda i blato dopunjuju tretman aparata doprinose brzom oporavku. Blato je bitna stavka, peloid svoj toplotni efekat ispolajava na zglobove i ubrzava se cirkulacija i štetne materije se otklanjaju od tog bolnog mesta. Mi imamo i zeolitno blato koje se meša sa termo – mineralnom vodom i ono apsorbuje sve štetne materije i to je suština lečenja u Banji. Voda je izuzetno lekovita, ima visok sadržaj vodonik sulfide i leče najviše degenerativni reumatizam, starački, stanja posle operacija kičme, odnosno ugradnje veštačkog kuka, posle saobraćajnih nezgoda i politraume, podižemo ljude. Najbitnije da ljudi krenu na vreme sa tretmanima u ranoj starosti, tada ima ne samo lekovito već i preventivno delovanje, objašnjava Dr Slađana Stošić, direktorka Specijalne bolnice „Milenijum medikal centar Vranjska banja“.

Dobru reputaciju ima Vranjska banja kao lečilište. I dosa dašnje hidro, kinezi, elektro, magneto, lasero-terapije daju rezultate. Pacijenti su i iz naše zemlje, ali i iz zemalja u okruženju.

Osim visoke temperature po kojoj je prepoznatljiva voda iz Vranjske banje, od 94 do 110 stepeni Celzijusovih, voda ima izražena lekovita svojstva – mineralna je, bogata sumporom, blago alkalna. Vranjska je i jedna od kraljevskih banja u Srbiji.

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.