fbpx
spot_img

Rezultati II kvalifikacionog turnira/Karate/

karate 001 1U Kragujevcu 6. novembra 2016. godine održan je II kvalifikacioni turnir za Prvenstvo Srbije u karateu.  Nastupilo je oko 500 takmičara i takmičarki iz 40 klubova širom Srbije. Takmičenje je organizovano za sve uzrasne kategorije u katama, borbama i sparinzima. Ovaj karate turnir je jedna od masovnijih sportskih manifestacija koja se održava u Kragujevcu i svake godine okupi veliki broj takmičara, trenera, sudija, predstavnika klubova i roditelja mladih karatista.

Kao i uvek, Kragujevac je imao dva predstavnika, KK “Trijumf” i KK“Kragujevac”. U konkurenciji devojaka jedine  zlatne medalje za naš grad osvojila je Teodora Rajković (KK“Kragujevac”) u katama i dogovorenom sparingu. Rajkovićeva je inače jedna od najmlađih takmičarki na ovom turniru.

Osvajačice srebra su: Tara Cvijetić – kata; Jovana Stamenković – kata i Teodora Vukadinović – borba.

Sofija Pašić – kata i dogovoreni sparing; Jana Stanišić – kata; Marijana Stevanović – kata; Mirela Đorđević – sparing u kretanju i borba i Jovana Stamenković – borba, su se okitile bronzanim medaljama. Sve dobitnice medalja su iz KK“Kragujevac”.

Foto: Marija Pašalić
Foto: Marija Pašalić

Što se muške konkurencije tiče Aleksandar Petuhov je opravdao očekivanja sa ukupno osvojene 4 medalje i to dve zlatne i jedna srebrna u katama i jedna bronzana u borbama. Inače je najbolji i najtrofejniji takmičar KK“Kragujevac” i jedan od najboljih u JKA Šotokan federaciji. Pored Petuhova i trojica takmičara KK“Trijumf”  su se okitila zlatom u katama. To su Tadija Tomašević, Ilija Marković i Marko Čalović kao i Kosta Antonijević (KK“Kragujevac”) u dogovorenom sparingu.

Što se bronzanih medalja tiče osvajači istih su Marko Čalović (KK“Trijumf”) – kata i Lazar Mihajlović (KK“Kragujevac”) – borba.

Momci su imali nešto manje uspeha na takmičenju od devojaka, a u prilog tome govori i veći broj osvojenih bronzanih medalja. Marko Čalović iz KK“Trijumf” osvojio je bronzanu medalju u borbama. Među ostalim osvajačima su takmičari KK“Kragujevac” i to: Kosta Antonijević – kata; Aleksandar Rvović – kata; Pavle Đorđević – kata; Mihajlo Bojković – kata i borba; Aleksandar Antić – sparing u kretanju i borba; Pavle Đorđević – sparing u kretanju i borba; Vladimir Đorđević – borbe i Lazar Mihajlović – borba.

U ukpnom plasmanu,  predstavnici KK“Kruševac”  iz Kruševca, još jednom su potvrdili svoju dominaciju u srpskom karateu osvojivši 70 medalja (36 zlatnih, 14 srebrnih i 20 bronzanih). Pokazali su da se uložena upornost i trud, kako trenera tako i samih takmičara,  vraća kroz priznanja i uspehe pojedinaca i celog kolektiva.

U narednom period takmičare očekuje finalni turnir Prvenstva Srbije, KUP Srbije i ESKA evropsko prvenstvo za mlade kadete, junior I seniore (14 godina I stariji).

Marija Pašalić
Marija Pašalić
​Rođena u Kragujevcu. Interesovanja: knjige, muzika, film, putovanja, druženje, pozitivni ljudi... Životni moto: "U životu se moramo praviti ludi, a biti mudri!"