fbpx

Rezultati polumaratona u Kragujevcu

Foto: Marija Pašalić
Foto: Marija Pašalić

U Kragujevcu je 04.10.2015-e godine održano Prvenstvo Srbije u polumaratonu za seniore. Ovo je ujedno bio i 3. Kragujevački polumaraton koji se održava u sklopu Oktobarskih svečanosti. Trka je okupila blizu 400 takmičara iz cele zemlje različitih uzrasta.

Pobednik Prvenstva Srbije je Saša Stolić iz AK Leposavić. Kragujevčanin, Darko Živanović (AK Radnički), osvojio je drugo mesto, a treći je bio Miloš Milovanović iz Užica (AK Mladost).

 

Što se tiče pobednika 3. Kragujevačkog polumaratona u muškoj konkurenciji je Steanley Kipruto atletičar AK Mladost iz Užica inače svetski prvak, u atletici, osoba sa invaliditetom. Drugo i treće mesto zauzeli su Saša Stolić iz AK Leposavić i Darko Živanović iz AK Radnički.

Foto: Marija Pašalić
Foto: Marija Pašalić

 

 

 

 

 

U ženskoj konkurenciji očekivano prvo mesto osvojila je najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić (AK Mladost) iz Užica, a prate je na drugom mestu Marijana Čegar Lukić iz AK Apatin i na trećem mestu Danijela Barać iz Beograda (AK Partizan).

 

 

 

Marija Pašalić
Marija Pašalić
​Rođena u Kragujevcu. Interesovanja: knjige, muzika, film, putovanja, druženje, pozitivni ljudi... Životni moto: "U životu se moramo praviti ludi, a biti mudri!"