fbpx
spot_img

Rokenrol uprkos svemu – Intervju sa Aleksandrom Stošićem, gitaristom benda Vrač

Ispred imena stoji titula – Dr Aleksandar Stošić, lekar je na odeljenju hemodijalize Opšte bolnice u Vranju, Dr Aleksandar Joksić oralni hirurg, Viša medicinska sestra Nataša Treperska radi na odeljenju hemodijalize i bubnjar Bratislav Jelić.

Razgovorali smo sa gitaristom Aleksandrom Stošićem. Ali on je mnogo više od zvanja, titule i belog mantila. Umetnik. Muzičar koji publiku uči kako se komunicira zvucima, razgovor vodi tonovima. A kada “uđeš” u priču, sve je kristalno jasno. Kao pod jakim svetlima operacione sale, u kojoj sluša kalifornijski “Radio Paradise”. Muzika i Medicina – dva “M” koja se prepliću u jednom čoveku.

Mladima poručuje da je za uspeh najbitnije da znaju šta hoće, da imaju cilj i da rade na sebi.

Šta je potrebno da bi neki bend bio slavan i popularan?

Pored kvalitetnih pesama, bend bi morao da ima i neku urođenu harizmu koju nosi sa sobom. Da njihova pojava odiše energijom, emocijama i stavom

Da li se može živeti od muzike?

Konkretno u vezi našeg benda Vrač, mi se ipak primarno bavimo medicinom. A što se tiče da li može da se živi od muzike, verovatno može ako pesme budu prepoznate od strane slušaoca.

Koji su za Vas najbolji bendovi na svetu i šta slušate sada?

Po mome mišljenju što se tiče rock muzike, uzori su bendovi Led Zeppelin, Pink Floyd, Jimi Hendrix i od domaćih bendova bivše Jugoslavije, Azra, EKV, Haustor.

Da li ste želeli da odete iz Srbije?

Ne, ne bi odlazili iz Srbije. Srbija je naša zemlja

Šta vam se sviđa u našoj zemlji?

Sve je stvar navike i količine slobode.

Koliko članova broji bend?

Bend broji četiri člana.

Gde je rađen spot za novu pesmu i ko je radio na pesmi?

Spot za novu pesmu „Posveta“ je sniman u Ohridu i Vranju. Konkretno, deo spota u Vranju je snimljen u hotelu Royal Putnik.

Vaši planovi za budućnost?

Trenutni planovi za budućnost su da snimimo prvi album koji će nositi naziv Muzikoterapija i sadržaće osam pesama. Naravno i da te pesme plasiramo na pravi način do slušaoca.

Ako umetnost tumačimo kao želju umetnika da izrazi svoje misli, ideje, osećanja i percepcije sveta koji ga okružuje, onda je Aleksandar Stošić umetnik u pravom smislu te reči. Može se slobodno reći da je muzika izabrala njega, a ne suprotno.

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.
WordPress PopUp Plugin