fbpx
spot_img

Rukomet: Norveška i Holandija u finalu

Nakon zanimjivih utakmica u polufinalu, poznati su finalisti prvenstva sveta, koje se održava u Danskoj. Za titulu svetskog prvaka, boriće se Norveška i Holandija.
Norvežanke su su isčupale iz vrlo nezgodne sitvacije, budući da su Rumunke u poslednjim sekundama drugog poluvremena imali šut za pobedu, ali se na tom putu isprečila odlični golman Norveške Kari Grimsbo, koja je zaustavila pokušaj iskusne Valentine Ardean Elisei. Nakon prvog poluvremena Norveška je imala osetniju prednost od tri gola,tada kao da su pomislile da će lagano izaći na kraj sa neugodinim protivnikom. Ali, od drugog poluvremena Rumunija je zaigrala mnogo bolje, pre svega zahvaljujići odličnoj odbrani i golmanu Pauli Unugureanu. Do kraj meča se igrao uglavnom izjednačen meč, a svoju šansu da reše meč pre produžetaka, imale su kada su promašile pomenuti šut par sekundi pre kraja utakmice. Posle tog promašaja, nisu imale više snage da se izbore sa Norveškom koja je se sasvim zasluženi plasirala u novo finale. Akutulne evropske i olimpijske šampionke, će imati još jednu priliku da u svoju bogatu riznicu dodaju još jedno zlato. Najefikasnija igračica u pobedničkoj ekipi bila je Nora Mork sa 8 pogodaka.
Drugi finalista svetskog prvenstva, biće reprezentacija Holandije koja je veoma lagano izašla na kraj sa ekipom Poljske, rezultatima 30:25. Već posle prvog poluvremena, Holandija je imala visoku prednost od 15:8, i tada je praktično već bio poznat protivnik. Rukometašice Poljske su pokušavale da nadoknade veliki minus, ali je Holandija do kraja meča rutinski odradila posao.
Finale je na programu u nedelju, od 17:15 h.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...