fbpx
spot_img

Rukomet: Svetsko prvenstvo

Od 11. do 29. januara u Francuskoj se održava 25. Svetsko prvenstvo u rukometu, koje će biti održano u osam gradova. Plasman na Svetsko prvenstvo izborilo je 24 reprezentacije koje su raspoređene u četiri grupe.

Grupa A: Francuska, Poljska, Rusija, Brazil, Japan i Norveška.

Grupa B: Španija, Slovenija, Makedonija, Island, Tunis i Angola.

Grupa C: Nemačka, Hrvatska, Belorusija, Mađarska, Čile, i Saudijska Arabija.

Grupa D: Katar, Danska, Švedska, Egipat, Bahein i Argentina.

Po propozicijama plasman u narednu rundu takmičenja (osmina finala) izboriće po četiri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe. Kao najveći favorit izdvaja se domaćin takmičenja, Francuska, koja je ostala bez olimpijskog zlata prošle godine, međutim  i dalje je jedan od glavnih favorita za osvajanje Svetskog prvenstva, što bi bila samo još jedna kruna fantastičnih rezultata u poslednjih destak godina. Francuzi su trenutno petostruki svetski prvaci, a većina kladionica ih smatra prvim favoritom za osvajanje šestog zlata. Ima tu još nekoliko reprezentacija ( Danska, Španija…) koje mogu da naprave lep rezultat, ali po mom mišljenju Francuzi su apsolutni favoriti za novu krunu. Biće zanimljivo videti šta može da uradi i Katar na ovom Svetskom prvenstvu, nakon što su 2015. godine kao domaćini došli do istorijskog uspeha i srebrne medalje. “Plaćenici” kako su ih mnogi nazvali na prošlom prvenstvu biće oslabljeni neigranjem Žarka Markovića, Borhe Fernandeza i Gorana Stojanovića. Retko ko misli da mogu da ponove rezultat od pre dve godine, ali biće jako zanimljivo videti kako će Katar odigrati u Francuskoj.

Sigurno nas očekuje dosta lepih poteza i golova, zato uživajte…

https://www.youtube.com/watch?v=_nMUHFQo7Xw

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...
WordPress PopUp Plugin