fbpx
spot_img

Rukometaši Srbije kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo igraju u Kragujevcu

Rukometaši Srbije u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine igraju protiv boljeg iz duela Slovenija – Italija. „Orlovi“ će zahvaljujući plasmanu na Evropskom prvenstvu preskočiti prvi krug kvalifikacija u martu, a za odlazak na Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj boriće se sredinom aprila meseca ove godine.

Prva utakmica baraža biće odigrana na gostujućem terenu (13/14. april), dok će se revanš meč igrati u Kragujevcu 16. aprila.

„Orlovi“ će se okupiti u martovskoj EHF nedelji nacionalnih timova i tom prilikom odigrati dva prijateljska susreta sa selekcijom Rusije. Prva utakmica je na programu u Kragujevcu 18. marta, dok će se 19. marta isti rivali sastati u Beogradu.

Foto: RSS

Uvertira u meč seniorskih selekcija Srbije i Rusije 19. marta 2022. godine u SC Voždovac na Banjici biće prijateljski susret kadetskih reprezentacija Srbije i Španije.

Svetsko prvenstvo za rukometaše se održava od 11. do 29. januara 2023. godine u Poljskoj i Švedskoj.

Pored domaćina, Poljske i Švedske i aktuelnog svetskog prvaka Danske, zahvaljujući plasmanu na EHF EURO 2022 učešće su obezbedile selekcije Španije, Francuske i Norveške.

Nakon martovskih i aprilskih kvalifikacija biće poznato još devet evropskih selekcija koje će se naći na Svetskom prvenstvu 2023. godine.

Izvor: rss.org.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.