fbpx
spot_img

Ruska ledena princeza ostavlja bez daha – i pomera granice! /video/

Kamila Valijeva, petnaestogodišnja ruska umetnička klizačica, imala je sjajan dan u kratkom programu osvojivši čak 90 bodova, što je šesnaest više od drugoplasirane Japanke Vakabe Higuči, posle drugog je povećala razliku na 30 poena, donela zlatnu medalju Rusiji ispred Amerike, a ušla je i u istoriju pošto je uspela da izvede četvorostruki salhov.

© AP Photo / David J. Phillip

Koliko je petnaestogodišnja klizačica bila dominantna na kratkom programu govori i izjava bivše olimpijske šampionke Natalije Bestemjanove koja je izjavila da će njena sunarodnica biti dugo u vrhu umetničkog klizanja.

„S jedne strane, takav nastup Kamile je bio očekivan. S druge strane, svaki put kada ona kliza mi zaboravimo da dišemo! Pored najteže tehničke komponente, ona ispunjava program neverovatnom emocijom. Valijeva je sve bolja, bolje oseća muziku, napreduje u umetničkim veštinama“, rekla je Bestemjanova.

„Ona je jednostavno neverovatna, jedinstvena klizačica! Kamilin rast je jednostavno neverovatan. Ne sumnjam da može da kliza i ekipna i lična takmičenja“, dodala je.

Kamila je očarala svet četvorostrukim salhovom, prvim ikada na Olimpijskim igrama.

Valijeva je na kraju osvojila čak 30 bodova više od prve pratilje i donela je zlatnu medalju Rusiji, iza koje su ostali Amerika i Japan.

Izvor: rs-lat.sputniknews.com

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.