fbpx
spot_img

Са школом “21. октобар“ у 21.век

foto: sajt OŠ ''21.oktobar''
foto: sajt OŠ “21.oktobar“

Крагујевац је као град и општина стагнирао у развитку у послератном периоду. Тада је у Крагујевцу постојало пет основих школа у предратним школским зградама и шеста Основна школа ,,Јован Поповић“.

Када је 1958. године почела са радом аутомобилска индустрија у оквиру Војне фабрике, долази до наглог прилива становништва у град. Тако постојеће основне школе постају преоптерећене и настаје потреба за макар још једном школом. У пролеће 1958.године одлучено је да нова школа почне са радом у интернату Учитељске школе.

Народни одбор општине Крагујевац на седници 29. јула 1959. године донео је решење о оснивању Основне школе ,,21.октобар“. Предлог имена школе дао је Немања Марковић, тада председник Народног одбора среза Крагујевац.

Школа је 20. октобра 1971. године добила своју зграду. Зграда се налази у улици Милована Глишића 13.  Школа се налази у строгом центру града, у мирнијем окружењу, окружена стамбеним зградама и кућама. Окружена је високим боровим стаблима, који јој пружају природно и мирно окружење.

Школа расте и развија се заједно са својим ученицима. Сви се труде да она прати развој технологије, нових наставних метода и да нам одрастање буде весело и садржајно. У оквиру наше школе раде три издвојена одељења у Рогојевцу, Добрачи и Каменици.

Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović voli svakoga dana da nauči nešto novo. Svaki dan za nju predstavlja novi izazov. U izazovima vidi mogućnost da bude bolja.