fbpx
spot_img

Četvrta DDOR Olimpijska staza održana u Kragujevcu

Kragujevac je bio domaćin četvrte DDOR olimpijske staze koju je Olimpijski komitet Srbije organizovao u saradnji sa kompanijom DDOR osiguranje i uz podršku Grada Kragujevca.

Ovo takmičenje koje je imalo za cilj promociju olimpijskih vrednosti, okupilo je više od 500 učesnika. Nakon trosatnog takmičenja, najuspešnijim takmičarima su uručene nagrade, a DDOR osiguranje je predalo donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnim školama „Stanislav Sremčević”, „Vuk Karadžić” i „Natalija Nana Nedeljković” iz Kragujevca, koje su na današnjem događaju imale najviše predstavnika.

Događaju je prisustvovao i olimpijac Milenko Sebić, član Olimpijskog tima Srbije iz Tokija i osvajač bronzane medalje u disciplini gađanje 50m malokalibarskom puškom iz trostava. Takođe, nagrade su uručili i gospodin Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport grada Kragujevca i Ivan Veselinović, direktor filijale DDOR osiguranja u Kragujevcu.

Glavni cilj DDOR Olimpijska staze jeste da promoviše vrednosti olimpijskog pokreta i da kroz interaktivnu fizičku aktivnost edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

Milenko Sebić se pred početak događaja obratio prisutnima, zahvalio se na učestvovanju u DDOR Olimpijskoj stazi i na nastavku podrške Olimpijskom timu Srbije čak i nakon održanih Igara sa najviše osvojenih medalja u istoriji.

– Drago mi je što sam danas sa Vama u Kragujevcu, divnom gradu, i drago mi je što smo nastavili aktivnosti i nakon održanih igara u Tokiju na kojima smo osvojili najviše medalja do sada. Verujem, da će ovakav uspeh svima nama biti podstrek za nove uspehe u novom olimpijskom ciklusu, a današnji dan možda nadahnuće nekim novim klincima da krenu put prave Olimpijske staze – istakao je Milenko Sebić, naš bronzani olimpijac.

Predrag Stevović je pozdravio sve prisutne ispred Grada Kragujevca.

– Izbor našeg grada od strane Olimpijskog komiteta Srbije da bude domaćin DDOR Olimpijske staze, kojom promovišemo olimpijske vrednosti i vrhunski sport, još jedan su od pokazatelja da je Kragujevac grad sporta, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Imajući u vidu da su Olimpijske igre same kruna bilo kog sporta, na ovaj način pokazujemo deci koliko je sport važan, koliko nam je stalo da učestvujemo u ovakvim manifestacijama i koliko nam je stalo do toga da izaberu zdravlje a ne tablet. Stalo nam je i do toga, dodao je Stevović, da upoznaju i naše heroje, kao što je Milenko Sebić, koji se u ime Olimpijskog komiteta priključio DDOR Olimpijskoj stazi u Kragujevcu. Učešće u ovoj sportskoj manifestaciji samo potvrđuje koliko je Kragujevac sada drugačiji na sportskoj sceni i da doživljava pravu renesansu sporta, poručio je član Gradskog veća za sport.

Direktor filijale DDOR osiguranja u Kragujevcu, gospodin Ivan Veselinović, dodelio je nagrade najboljim ekipama koje su učestvovale u DDOR Olimpijskoj stazi i zahvalio se svim učesnicima.

– Veliko je zadovoljstvo biti u prilici da se podele nagrade za fer plej, srčanost, izuzetno znanje i vrhunsku fizičku spremnost. Vrednosti kompanije DDOR osiguranje su gotovo istovetne olimpijskim. Zbog toga sam ponosan, kao predstavnik liderske kompanije u osiguranju i partnera Olimpijskog komiteta što smo u Kragujevcu imali prilike da budemo domaćini ovakvom događaju – istakao je gospodin Veselinović.

Na kraju dodele medalja i nagrada najboljim učesnicima, gospodin Ivan Veselinović uručio je sportske rekvizite Osnovnim školama „Stanislav Sremčević”, „Vuk Karadžić” i „Natalija Nana Nedeljković” iz Kragujevca, čiji učenici su na današnjem događaju bili najbrojniji. Donaciju su primili direktori škola uz reči zahvalnosti kompaniji DDOR osiguranje uz reči da su sigurni da će rekviziti podići kvalitet nastave u njihovim školama.

Uspeh i četvrte DDOR Olimpijske staze u Kragujevcu uz učešće više od 500 takmičara i dvostruko toliko navijača i posetilaca pokazatelj je interesovanja građana za Olimpijski pokret i velike podrške koju Olimpijski tim Srbije ima i nakon Igara u Tokiju. Time je ideja ove manifestacije u potpunosti ispunjena, jer su učesnici naučili nešto novo o olimpijskim vrednostima koje kroz partnerstvo dele nacionalni Olimpijski komitet i DDOR osiguranje.

Naredna DDOR Olimijska staza održaće se u subotu 18. septembra 2021. godine u Novom Sadu, a prijava za takmičenje dostupna je na ovom linku.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.