fbpx
spot_img

Sanja Trninić: San ili java

Već je bilo jako kasno. Iako umorna, Una je rešila da pročita knjigu do kraja. Posle desetak minuta zatvori knjigu, spusti je kraj sebe i zamisli se gledajući kroz prozor.
„Kako žene mogu da se upuštaju u takve avanture? Kako mogu da varaju muževe? Ja jedva završavam svoje dnevne obaveze po kući i na poslu a kad bih stigla da se vidim sa ljubavnikom? A i šta će mi još i taj stres da nas neko ne vidi?“ Odmahne glavom donoseći zaključak da neće da se opterećuje takvim mislima. Odloži knjigu na ormarić kraj kreveta i spustivši glavu na jastuk, utonu u san.
… Upravo je završavala šminkanje kad začu zvuk poruke na mobilnom telefonu. Osmeh joj zatitra na licu znajući da je to on.
Javlja da će za vreme doručka svratiti do njene kancelarije.
Vidno uzbuđena dodaje još šminke i merka se u ogledalu, da li će mu biti lepa?!
Oblači žutu haljinu koja verno prati liniju njenog zgodnog tela. Obuva teget sandale sa visokom potpeticom i shvativši da kasni, u prolazu zgrabi novu teget tašnicu, kupljenu baš za ovu odevnu kombinaciju.
U garaži seda u svoj novi Audi TT, poklon od muža za 40 rođendan i jednim klikom na daljinski otvara garažu i izlazi na ulicu.
Vešta za volanom lako savladava jutarnju gužvu. Za par minuta je u kancelariji.
Cveće na stolu ponovo joj izmami osmeh. Tog momenta zacvrkuta poruka : „Lutko, dolazim po tebe u 10h. “ Telom joj prostruji ona čudna struja koja čini da telo zadrhti a srce jače zakuca.
Vreme do pauze sporo prolazi. Prevrće papire po stolu ne znajući ni šta na njima piše.
U pet do deset ponovo poznati zvuk poruke. :“Ispred sam. Čekam te 😘“.
Brzim korakom izleće iz kancelarije i zgrade.
On otvara vrata svog novog mercedesa AMG GT, obilazi oko njega i veštim pokretima otvara suvozačeva vrata, ljubeći joj ruku.
U sekundi dobija ubrzanje koje fiksira za sedišta a uzbuđenje raste što od brzine, što od strasti zbog blizine njihovih tela.
Pogled mu pada na njena gola kolena. Smelo spušta ruku na njeno koleno uz blagi stisak. Ona ponovo oseti vrelinu u stomaku.
Odlaze u njegov stan i već s vrata kreću da se ljube i skidaju. Ubrzo ostaju bez stvari. Vatrena igra njihovih tela zaustavlja vreme….
Una se naglo uspravi u krevetu oblivena znojem.
„Bože, šta ja to sanjam? To je sigurno zbog knjige.“
Pogleda muža koja mirno spava kraj nje. Rumenilo joj prekri obraze. Spusti glavu na jastuk ali san više nije dolazio.
Taman je zaspala posle toliko okretanja kad joj zazvoni alarm za buđenje.
Muž se probudi, zagrli je i privuče k sebi. Nakon par minuta ustadoše oboje da se spremaju za posao.
Spremni sedoše u Grand Cherokee i krenuše kroz jutarnju gužvu.
Ispred zgrade njene firme poljubi je i reče da će se čuti kasnije.
Ušla je u zgradu pozdravljajući kolege. Uđe u svoju kancelariju i spusti torbu na sto, kad začu poruku na telefonu.
„Dobro jutro! Danas sam u tvom gradu. Voleo bih da te vidim.“
Njena dugogodišnja bivša ljubav. Bili su osam godina u vezi. Nakon raskida dogovorili su se da ostanu prijatelji. Odgovorila mu je potvrdno.
Pre pauze uzela je torbicu sa šminkom i pažljivo se ponovo našminkala.
Oko 10h poruka na telefonu označila je njegov dolazak.
Sišla je i zastala ponovo zatečena njegovom pojavom. Bojan je visok i zgodan čovek. Na sebi je imao krem pantalone i laganu košulju koju je vetar pomerao i pripijao uz njegovo mišićavo telo.
Pozdravili su se i seli u auto.
Rešili su da odu u restoran koji se nalazio na obali Dunava.
Posle doručka krenuli su u šetnju kraj reke.
U jednom momentu oseti dodir njegove ruke. Nežno je uzeo njenu ruku i poljubio je a zatim je privukao i poljubio. Ne znajući šta se odjednom desilo prepusti se njegovim poljupcima.
Nakon par trenutaka se trže i predloži da je vrati na posao.
Ušavši u svoju kancelariju sede zbunjena na stolicu i prepusti se mašti.

Danima je razmišljala o poljupcu s Bojnom i vodila bitku u sebi. Želela ga je ali nije želela da kvari brak. Već 15 godina je bila u braku s Srđanom i ništa slično joj se nije desilo a i imala je dobar brak. Čemu sad ovo iskušenje?
„Ne, nećemo se više videti. Bolje je tako. Vremenom ću ga zaboraviti.“ Donela je odluku i pokušala da ne misli više o njemu već da se posveti poslu.
Negde oko podneva zazvoni telefon.
Una zadrhta videvši Bojanov broj. Lomila se da li da se javi ili ne. Dok se dvoumila ruka sama krene ka telefonu i već je cvrkutavim glasom izgovorila :
„Halo, ćao…“
„Put me opet navodi u tvoj grad. Tu sam za 5 minuta.“
Želela je da se usprotivi ali veza je već bila prekinuta a ona oseti zadovoljstvo što će ga videti.
„Dobro, samo još ovaj put… A i neće se ništa desiti.“
Već nakon 15 minuta sedeli su u kolima i pričom pokušavali da sakriju nervozu. Bojan napravi prvi korak. Privuče je sebi i poljubi. Ne želeći da prizna da je to jedva čekala, opusti se i uzvrati mu poljubac.
Na sreću i to veče se završi samo na poljupcima.
Pozivi su učestali. Nije mogla a nije ni želela da ga odbije. Strast se samo povećavala.
Posle jedne večere otišli su u sobu koju je Bojan već unapred rezervisao.
Već s vrata krenuli su strastveni poljupci i skidanje. Uskoro su bez i jednog dela odeće ležali na krevetu. Iako je sve ukazivalo na to da se opustila i napokon predala u momentu Una se upravi i sede na krevet. Naglo ustade. „Izvini, ali… Ja ovo ne mogu“. Brzo se obuče i izlete iz sobe.
To veče muž je trebao kasno da dođe s puta. Stan je bio prazan. Odmah je otišla pod tuš. Pustila je mlaz vode da joj se sliva niz telo. Dugo je stajala nepomično, gledajući u jednu tačku. A onda je počela da drhti i jeca. Uplašena zbog onog što je mogla da uradi ali ipak srećna jer je na vreme prestala, prepusti se osećanjima.
Nakon pola sata začu otključavanje vrata.
Obavi peškir oko sebe i izađe pred muža. Bez reči baci mu se u zagrljaj. Zbunjen, spusti stvari na pod, zagrli je i poče da je ljubi.
Ona ga pogleda i reče :
„Mnogo te volim… Nedostajao si mi.“
On je podiže i odnese u spavaću sobu. Spusti je na krevet, ljubeći je po celom telu.
Una spokojno odahnu i potpuno se prepusti svom mužu uzvraćajući mu poljupce.
T. S.

Sanja Trninić
Sanja Trninićhttp://trsanjaoss.wordpress.com
Rođena je 1977. godine i živi u Pančevu. Radi kao knjigovođa u knjigovodstvenoj agenciji . Živi sa mužem sa kojim ima dva sina. Piše pesme i kratke priče. Obožava knjige. Godine 2008. izdala je knjigu pesama "Kontrola uma". Početkom 2020. izdala je knjigu "Dnevnik moje mašte" koju čine 67 priča a u septembru 2022. izdat je roman "Tragovi prošlosti" koji je pisala sa drugaricom Stražmešterov Vesnom. Priče i pesme objavljuje na svojoj stranici Sanjino ćoše i u grupi Dnevnik moje mašte.