fbpx
spot_img

Otvorena šesta Školica života u Vladičinom hanu

Novak Đoković Fondacija otvorila je, u okviru projekta Školice života – zajedno za detinjstvo, šestu po redu Školicu života pri Predškolskoj ustanovi Pčelica u selu Lepenica, u Vladičinom Hanu.

Uadaptaciju i opremanje novootvorene Školice koju trenutno pohađa 23 dece Fondacija je uložila 2.2 miliona dinara.  

Maja Jovanović, prodžekt menadžerka Novak Đoković Fondacije podsetila je da su do sada otvorene Školice života u Ljigu, Biljanovcu, Kniću, Kraljevu i Merošini, a nedavno je potpisan i ugovor o izgradnji sedme po redu Školice u Opštini Lučani.

Školice života su izuzetno važan projekat koji deci iz najsiromašnijih opština omogućava da se uključe u sistem predškolskog obrazovanja. Ponosni smo što danas otvaramo šesti objekat, i posebno bih se zahvalila predstavnicima Opštine Vladičin Han i našem partneru na ovom projektu Centru za interaktivnu pedagogiju. Pored adaptacije Društvenog centra i opremanja nameštajem i didaktikom, srećni smo, jer će mališani uživati u novim igračkama, slikovnicama i materijalima za radionice – izjavila je Jovanovićeva prilikom svečanog otvaranja.

NDF Vladicin Han otvaranje-9762

Branislav Tošić, predsednik Opštine Vladičin Han, istakao je da je saradnja sa Fondacijom na projektu Školice života izuzetno važna za ovu opštinu.

Do sada smo uložili 1.3 miliona dinara u adaptaciju objekta Društvenog centra u selu Lepenica. Iako smo nerazvijena opština, izdvojili smo značajna finansijska sredstva, ljudske i materijalne resurse u pokretanje predškolskog programa. Obezbedili smo i mentorsku podršku, redovan nadzor aktivnosti Školice, kao i uspostavljanje saradnje sa drugim organizacijama koje se bave ranim obrazovanjem dece – izjavio je Tošić.

NDF Vladicin Han otvaranje-9675

Emilija Vlahova, direktorka PU Pčelica, izrazila je zahvalnost Fondaciji što je Lepenica dobila svoju Školicu života.

Na zadovoljstvo dece, roditelja, lokalne zajednice i PU ,,Pčelica“ projekat je zaživeo u okviru već postojećeg Društvenog centara, koji je adaptiran i opremljen nameštajem, raznovrsnim igračkama i didaktičkim materijalom. Takođe je i dvorište ispred objekta uređeno i opremljeno raznim rekvizitima za igru. Na taj način dobili smo uslove koji omogućavaju deci predškolskog uzrasta da se druže, igraju i uče kao i njihovi vršnjaci u mnogim vrtićima širom Srbije – istakla je Vlahova.

NDF Vladicin Han otvaranje-9752

U saradnji sa CIP-om koji je partner na projektu, održana su 72 časa obuke kroz četiri akreditovana seminara i treninga za predstavnike lokalne zajednice pod nazivom„Širenje mreže programa i usluga lokalne zajednice za decu uzrasta 3-5,5 godina“, „Počni od početka, početak je važan – podrška ranom rastu, razvoju i učenju“, „Korak po korak, kvalitetnom obrazovnom praksom ka društvu znanja“, „Ni crno ni belo – program za rad sa decom/mladima, protiv predrasuda za razvoj tolerancije i interkulturalnosti“.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Prethodni tekstFotografija dana
Sledeći tekstAforizam dana
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.