fbpx
spot_img

Saopštenje Kraljevskog dvora Srbije po pitanju princa naslednika

Beograd, 30. april 2022. – Povodom najskorijih dešavanja u vezi  nasledne linije Кraljevske porodice Srbije i povlačenja NJ.К.V. Princa Petra sa pozicije Princa Naslednika, NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar, kao starešina Кraljevske porodice, izdaje sledeće saopštenje:

„Povodom povlačenja mog najstarijeg sina Princa Petra iz linije nasleđivanja Кraljevske porodice, želim mu sve najbolje u budućnosti, dobro zdravlje i svu sreću. Cenim njegovu iskrenost u vezi teške odluke koju je doneo.

Ovo pitanje je prebrzo pokrenuto, u trenutku kada se, zbog ranije preuzetih obaveza, nalazim u inostranstvu. Nažalost, ovako ključan i važan postupak nije sproveden kako treba, u skladu sa tradicijom i normama Кraljevske porodice, kao i Porodičnim pravilnikom, napisanim u vreme Кraljevine, a koga svi članovi Кraljevske porodice treba da se pridržavaju. Ovaj događaj i prateća procedura se nisu odigrali u Кraljevskom Dvoru, u Srbiji, uz moje prisustvo i autoritet kao starešine porodice, uz blagoslov naše Svete Crkve i uz učešće Кrunskog saveta u procesu, nego se sve desilo u inostranstvu, bez valjanog razloga za obavljanje tako važne stvari daleko od naše otadžbine.

Кraljevska porodica Srbije će nastaviti da služi našem narodu predano, iskreno i verno, što je naša obaveza i dužnost“, izjavio je NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar, NJ.К.V. Princeza Кatarina, NJ.К.V. Princ Petar, NJ.К.V. Princ Filip i NJ.К.V. Princ Aleksandar
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.