fbpx
spot_img

Satiričarenje Ninus Nestorović

PREDSEDNIK

Od pre tri godine i ja sam predsednik. I to ne predsednik bilo čega, već predsednik kućnog saveta! Narod me je izabrao, i to jednoglasno!

Izbornu trku započeo sam lepljenjem svojih slika po ulazu i skupljanjem potpisa nezadovoljnih stanara koji su tražili smenu komšije Milana, dotadašnjeg predsednika. Napravio sam i nekoliko promotivnih skupova, kojima su prisustvovali najuglednije ličnosti iz naše zgrade. U izbornoj trci potrošio sam pet kilograma kafe, četiri litara rakije, šest boksova cigareta i deset litara soka.

Naravno, ove moje predizborne aktivnosti i uložena sredstva urodila su plodom. Izabran sam za predsednika kućnog saveta! Odmah po završetku glasanja, obratio sam se narodu. Rekao sam im da me vlast neće ni malo promeniti i da predizborna obećanja nisu prazna priča. Još jednom sam im ponovio da će naša zgrada u narednom periodu porasti za dvadeset spratova. Da ćemo umesto dosadašnja dva, u bliskoj budućnosti imati dvadeset i dva lifta. Da će naša zgrada uskoro biti najlepša u kraju i potpuno drugačija od naše zgrade iz vremena Milanove vladavine. A sve ovo ostvarićemo, rekoh ja, uz pomoć donacija stanara iz velikih i lepih zgrada kojima je najveća želja da i naša zgrada bude lepa i velika! Po završetku mog govora okupljeni stanari dugo su mi aplaudirali, a onda su zadovoljni što su me izabrali otišli to da proslave sa svojim najbližima.

Evo, prošlo je tri godine moje vladavine. Za to vreme ja se nisam mnogo promenio, a nije ni moja zgrada. Mogu slobodno da kažem da smo ostali isti kakvi smo i bili. Dakle, ispunio sam 50% predizbornih obećanja, a to je, morate priznati, zadovoljavajući procenat.

Za sledeće izbore spremam deset kilograma kafe, osam litara rakije, dvanaest boksova cigareta. Dvadeset litara soka i nova predizborna obećanja. I da se ne lažemo, siguran sam da ću pobediti. •

Ninus Nestorović

Prethodni tekstLikovni rad dana: Duga
Sledeći tekstDnevna doza aforizma
Deana Sailović
Deana Sailovićhttps://deanasailovic.wordpress.com/
Satiričar, autor tri knjige “Princeza na zrnu razuma” , “Elektronska ispovedaonica” i "Koji sam ja meni idiot". Priređivač knjige "Žena i aforizam". Član Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine i Beogradskog aforističarskog kruga. Urednik satirične redakcije na Pokazivaču.