fbpx
spot_img

Satiričarenje Živojin Denčić

INCIDENT

Tokom jedne od poslednjih tačaka dnevnog reda o radu disciplinskog suda našeg Društva za zaštitu životinja u Gornjoj Klisuri u skupštinskoj sali dogodio se incident koji se sve do ovog saziva skupštine nije desio. Naime, posle podnetog izveštaja o radu predsedik Disciplinskog suda gospođa dr Veselinka Špirić Cvetković je prišla predsedniku Odbora  za ravnopravnost polova gospodinu Milomiru Lojanici dok je ovaj sedeo u skupštinskoj klupi, i šutnula ga punom snagom u cevanicu. To je bilo tako neočekivano da gospodin Lojanica odmah nije ni osetio bol, i tek kada je pogledao cevanicu stao je da zavija kao lokomotiva i pokazuje okrvavljeni ekstremitet.

– Bez ikakvog razloga, u momentu dok se vraćala sa govornice gospođa Špirić Cvetković se uputila ka meni, pitala me zašto se smejem i tom prilikom me  snažno udarila nogom u cevanicu – ispričao je gospodin Milomir Lojanica na konferenciji za novinare. – Ja sam mišljenja da je ona promašila cilj i da je gađala nogom između mojih nogu u mošnice, ali da me je skupštinska klupa spasila od većih i možda nepopravljivih povreda. Eto, imao sam sreće….Iskreno mislim da će nadležni organi preduzeti sve mere da se ovakve stvari spreče, sankcionišu i preduprede.

Međutim, gospođa dr Veselinka Špirić Cvetković ima drugu priču.

– Na samoj sednici Lojanica mi je dobacivao iz klupe dok sam čitala izveštaj sa skupštinske govornice, vređao me – ne pomerila se ja s ovog mesta! I na kraju je lanuo nešto što ne treba. Svi koji su bili u blizini su čuli kad je poluglasno na moj račun rekao: „Jebeš predsednika disciplinskog suda koji nema ljudska muda.“ On, izgleda, misli da je pametna glava, a ja da sam sisala vesla! Kada sam završila čitanje izveštaja pošla sam da ga udarim ali nisam stigla jer su me drugi članovi društva zadržali, rekla je gospođa  Špirić Cvetković i dodala da je posle tog događaja saslušana u policiji.

Istinitost navoda oboje aktera pokušali smo da proverimo u policiji, ali tamo nisu bili voljni da pričaju o ovome. A  dokle ćemo da bauljamo po ovom informativnom mraku, ostaje da se vidi. Predsednik Društva gospođa Mitra Turudić Dulanović citirala je jednu odredbu iz Kodeksa o ponašanju funkcionera Društva za zaštitu životinja u Gornjoj Klisuri i iznela da se ovakav brutalan i primitivan način komuniciranja ubuduće neće tolerisati, ali ja u to ne verujem zbog nedostatka mašte.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Deana Sailović
Deana Sailovićhttps://deanasailovic.wordpress.com/
Satiričar, autor tri knjige “Princeza na zrnu razuma” , “Elektronska ispovedaonica” i "Koji sam ja meni idiot". Priređivač knjige "Žena i aforizam". Član Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine i Beogradskog aforističarskog kruga. Urednik satirične redakcije na Pokazivaču.