fbpx
spot_img

Satiričarenje Živojin Denčić

PRAH OD ROGA

Devetog septembra, na Svetski dan borbe protiv moždanog udara, Klub priznatih u Skupštini Društva za zaštitu životinja u Gornjoj Klisuri izneo je saopštenje za javnost povodom aktuelnih događaja zbog kojih je došlo do trenutne blokade i odlaganja već treći put šeste sednice sa devet prvobitno predloženih i nekoliko dopunskih tačaka dnevnog reda Skupštine Društva zbog nedostatka kvoruma i nepostignutog dogovora o prevazilaženju blokade u radu, koja je sazvana još za početak oktobra, pa odložena za sedam dana i najzad prošlog petka još za sedam dana – za idući petak.

“Ukazujemo građanima na loše primere koje pruža aktuelna zamenica predsednika Društva Vesna Vukmanović Kaplarević pretnjama disciplinskim sudom i atrubutima tipa političke države. Namera nam je da podržimo demokratizaciju inače tako stranu gospođi Vukmanović Kaplarević, što podrazumeva nezavisnost disciplinskog suda od svakodnevne politike, uz poštovanje sudskih odluka. Ako je gospođa Vukmanović Kaplarević pravnik, čudi nas da se ne pridržava pravila vezanih za ponašanje prema sudskim odlukama, bez obzira na to da li joj se lično odluka sviđa ili ne sviđa. Upravo ponašanje gospođe Vukmanović Kaplarević ukazuje na potrebu za razlikovanje suda kao institucije i kafanske politike kratkoga daha i velike štete koju zamenica predsednika favorizuje.

Upozoravamo sve činioce da glavni problem ovog trenutka proističe iz arogancije i dubokog neznanja predstavnika Društva, koje se odnosi na proceduru i radnje koje sprovodi disciplinski sud i izborna komisija, u skladu sa odredbama Etičkog kodeksa ponašanja funkcionera Društva.

Što se tiče očiglednih radnji u vezi sa disciplinskim prekršajem koji je učinila gospođa Vukmanović Kaplarević sa nabavkom jednog kilograma roga od nosoroga, uverena da njenom suprugu Čedomilju prah roga može vratiti seksualnu moć, podsećamo da su se na nosoroge okomili pre svega svi impotentni sveta, željni da se uključe u ‘seksualnu revoluciju’. U modernoj civilizaciji nosorog je postao simbol one vrste usamljenosti koja se zove genocid. Danas na svetskoj crnoj berzi cena jednog kilograma roga dostiže preko hiljadu dolara. Ukoliko sami nisu umešani u radnje vezane za nabavku navedene količine praha od roga ugroženih nosoroga, onda nema potrebe da Klub poznatih i Klub nezavisnih brane ono što je neodbranjivo u slučaju gospođe Vukmanović Kaplarević. Naprotiv tražimo reagovanje nadležnih organa, s obzirom na postojanje sumnje za zloupotrebu položaja, kao i odgovor o tome šta je učinjeno na odbranu interesa našeg Društva.”

Deana Sailović
Deana Sailovićhttps://deanasailovic.wordpress.com/
Satiričar, autor tri knjige “Princeza na zrnu razuma” , “Elektronska ispovedaonica” i "Koji sam ja meni idiot". Priređivač knjige "Žena i aforizam". Član Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine i Beogradskog aforističarskog kruga. Urednik satirične redakcije na Pokazivaču.