fbpx
spot_img

Satirična priča Slobodan Simić

BLISKOST U TRANZICIJI

Na početku mi se uopšte nije sviđao. Da budem iskren, čak mi je bio antipatičan. Direktor propale firme, jako zanimanje!

Hladno me je dočekao. Ali to se moglo i očekivati. Ni jedan direktor se baš ne ra- duje stečajnom upravniku!

Međutim, uskoro sam počeo da menjam mišljenje. Iako je firma izgledala potpuno bankrotirana, direktor mi je ukazao na ne- ke potencijale. Recimo, atraktivan poslov- ni prostor. Tu smo lako našli zajednički jezik. On je potpisao, a ja sam ga izdao svojim prijateljima. Pa je stekao moje sim- patije.

Zatim je za male pare omogućio da otku- pim skladištene zalihe. On je potpisao, ali smo podelili po pola jer sam video da je korektan čovek. A kad je prepisao služ- bene stanove našoj deci, video sam da je i porodičan čovek. Tako da se nisam izne- nadio kad mi je poklonio službeni auto. Jer smo postali još bliži.

Ipak, najveće zajedničko iskušenje bila je poseta finansijske inspekcije. Bilo je zaista teško. Ali prava iskušenje samo učvršćuju bliskost. Tako da me ne iznenađuje što smo sada jako vezani.

Jedino mi smeta što je to baš lisicama…

Slobodan Simić

Deana Sailović
Deana Sailovićhttps://deanasailovic.wordpress.com/
Satiričar, autor tri knjige “Princeza na zrnu razuma” , “Elektronska ispovedaonica” i "Koji sam ja meni idiot". Priređivač knjige "Žena i aforizam". Član Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine i Beogradskog aforističarskog kruga. Urednik satirične redakcije na Pokazivaču.