fbpx
spot_img

Savet: Laneno seme pomaže u borbi protiv raka

foto: uspesnazena.com
foto: uspesnazena.com

Osobe obolele od raka imaju znatno manji procenat nezasićenih masnih kiselina, koje spadaju u antioksidanse i „teraju“ slobodne radikale iz organizma, tvrdi nemačka naučnica Johana Budvig. Zahvaljujući lanenom ulju, ovaj nedostatak se može značajno ublažiti. Nezasićene masne kiseline – brana protiv raka!

Nemačka naučnica, doktorka Johana Budvig, dokazala je usku povezanost između telesnog sadržaja masnih kiselina i raka. Njena istraživanja su pokazala da osobe obolele od raka imaju znatno više zasićenih, a nedovoljno nezasićenih masnih kiselina u odnosu na zdrave osobe.

Istraživanja su dalje pokazala da masne kiseline iz lanenog ulja u roku od nekoliko sati dospevaju u celo telo zdrave osobe i na taj način se širi njihovo pozitivno i zaštitno dejstvo.

Nasuprot zdravim osobama, obolelima od raka je potrebno i nekoliko meseci da, uz intenzivnu primenu lanenog ulja, dostignu „normalan“ lipidni profil.

 

Bojana Pudar
Bojana Pudar
Bojana Pudar veruje da "osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima".