fbpx
spot_img

Skriveno blago

Foto: ccatthemovies.com
Foto: ccatthemovies.com

A želeo sam da je pitam kako je. Kako je provela dan, da li voli trešnje, koja joj je omiljena boja, pesma, koju knjigu voli, film, bavi li se nekim sportom…Želeo sam da polako upoznam njenu ličnost, do najsitnijih i najfinijih detalja. Verovao sam da ću pronaći skriveno blago koje postoji u svima nama i čeka da ga neko otkrije.

Upravo to blago: ono šta čovek voli, čemu se raduje, kako i šta oseća, o čemu razmišlja, šta ga zanima…Zajedno na jednom mestu, u središtu naše duše, predstavlja vrednost koja svetluca i čeka da blesne punim sjajem kada je neko otkrije, kada se otvori poklopac škrinje, kada se pronađe ključ koji će otključati i taj katanac.

Sam proces otkivanja blaga je zanimljiv. Vrlo često se dešava da otkivanjem tog blaga kod druge osobe, otkrivaš toj osobi i sopstveno blago. Verovatno je da će vas pitati koje voće vi volite kada dobijete odgovor na to isto pitanje koje ste njoj uputili. I tako to krene, pitanje po pitanje, odgovor po odgovor. I svaki otkriva svetlucavi, vredan deo vas.

Konačno, kada saznate sve jedno o drugom, ako postupak u međuvremenu nije prekinut, shvatite da ste otkrili i da ste otkriveni. Blaga sijaju. Shvatate koliko ta osoba vredi i ona shvata koliko vi vredite. Tako često nastaju najveća prijateljstva, tako često nastaju najjače ljubavi.

Potraga za izgubljenim blagom zna, vrlo često, da zaluta u ćorsokak, ili da ne da očekivani rezultat. Zato se treba opremiti strpljenjem, verom i upornjošću. Nije lako otkriti. Jedno je izvesno. Svi smo bogati, bogatstvo se nalazi u svakoj osobi, duboko skriveno da, jednog dana, bude pronađeno. Srećni su oni koji ga pronađu. Srećni i voljeni.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.