Slavka Klikovac predsjednica Svjetske unije pjesnika za Crnu Goru

Slavka Klikovac, predsjedica Svjetske unije pjesnika za Crnu Goru

Silvano Cavaliere Bortolazzi, tri puta nominovan za Nobelovu nagradu, otvorio je školu poezije koja broji 15ooo članova prisutne u svim regionima i pokrajinama Italije i inostranstva. Ovo je prva medjunarodna škola poezije ove vrste. Silvano CavaliereBortolazzi je školu osnovao 25. aprila 2014. godine, sa ciljem promovisanja italijanske poezije u Italiji. Preko svojih delegata, podržava poeziju svih zemalja u svijetu. Medjunarodno sjedište škole poezije je grad Recco, Đenova.
Slavka Klikovac, profesorica razredne nastave,pjesnikinja, slikarka, predsjednica Udruženja umjetnika Vizija, je imenovana predjednicu Svjetske unije pjesnika za Crnu Goru. Predložena je od zamjenika sekretara Svjetske unije pjesnika i predsjednice Svjetske unije pjesnika Srbiju.
Slavka je dala svoj doprinos širenju književne kulture u Crnoj Gori i šire. Bavi se organizovanjem Medjunarodnih književnih susreta. Do sada je organizovala desetinu medjunarodnih i regionalnih književnih susreta i ugostila književnike iz: Kanade, Ljubljane, Maribora, Kamnika, Varaždina, Bosanskog Broda, Bijeljine, Beograda, Novog Sada, Subotice, Bijelog Polja, Nikšića, Bara, Virpazara, Podgorice. Učesnica je mnogih festivala i medjunarodnih susreta u Biogradu na moru, Zagrebu, Lipiku, Pakracu, Brdovecu, Osijeku, Novom Sadu, Sokobanji, Nišu, Subotici , Vrscu.
Poezija joj je prevedena na: engleskom, grčkom, japanskom, latinsom, madjarskom, slovenačkom, makedonskom jeziku. Dobitnik je mnogih književnh priznanja za: poeziju za odrasle, kratke priče, haiku poeziju, aforizme. Bavi se lutkarstvom u obrazovanju. Oslikava staklo i pravi suvenire.
pravi logo (AUTUMN)

UDRUŽENjE UMJETNIKA VIZIJA
UDRUŽENjE UMJETNIKA VIZIJA
Centar za neformalno obrazovanje ‘’Udruženje Umjetnika Vizija’’ je nevladino udruženje. Sjedište je u Mojanovićima bb, 81304 Golubovci. Ciljevi: razvoj svijesti o značaju umjetnosti stanovništva u ruralnim područjima, osposobljavanje stanovništva iz ruralnih područja iz oblasti stvaralaštva, stvaranje umjetničkih djela, afirmacija umjetnika, evaluacija razvoja talenta i vještina na nivou pojedinca, implementacija novih i adaptacija postojećih programa neformalnog obrazovanja i obuka, informisanje javnosti o postignutim rezultatima udruženja, kreiranje godišnjih programa u okviru centra za neformalno obrazovanje u cilju pružanja pomoći u učenju.