fbpx
spot_img

Snaga je u lepim rečima

Oduvek se znalo za narodnu izreku ,,  Lepa reč i gvozdena vrata otvara “ . Često se trudimo  da govorimo lepe reči   kako svojim bližnjima,  tako  i nepoznatim osobama. Čak  i ako moramo da kažemo nešto loše trudimo se da to  kažemo na lep način.

Budite fini i dozvolite drugima da budu fini prema vama. Ne zaboravite na četiri osnovne reči koje možete da primenite u svakoj prilici: hvala, oprostite, molim i izvolite i ubrzo ćete osetiti  blagodeti  lepog ophođenja.

basta lepih reciU našoj  učionici , trudimo se da u  neograničenim  količinama  koristimo  ove  lepe reči,   jer Sunce obasja nasa  lica  kad  god smo  ljubazni. Da  ih ne bi zaboravili , napravili smo divan pano na zidu naše učionice . Zapamtite : hvala, oprostite, molim i izvolite…i bićete prijatno iznenadjeni reakcijom okoline. Probajte ! Nije teško biti fin !

 

Zorica Božićhttps://www.facebook.com/pages/Uciteljica-Zorica-od-ucionice-do-stvaraonice/191831740900644?fref=ts
Učiteljica u školi i učitelj života. Zna što drugi ne znaju i znanja koristi za opšte dobro. Svaki novi dan daje nam priliku da prevladamo neki stari obrazac razmišljanja i pustimo da svetlost uđe u naš život. Onaj ko probudi svetlost u sebi, svetleće i drugima.