fbpx
spot_img

Snopoje Spojić na čelu novoformiranog Saveza za savez!

Snopoje Spojić objavio je danas tačno u 12:05 da je formiran Savez za savez koji će u budućnosti imati isključivo političke ciljeve koji će imati ciljeve. Ciljano je upravo on izabran za predsednika novoformiranog saveza i u svojoj izjavi objavljenoj na fejsbuku, instagramu, tviteru i još par društvenih mreža na kojima ima otvoren profil izjavio je sledeće: „Danas je napokon došlo do forimiranja Saveza za savez. Savez za savez čine tri saveza, sa tendencijom priključenija još dva, u prvom talasu…a u budućnosti i mnogo više. Danas su zajedničku izjavu potpisali predstavnici Saveza za udruživanje, Blokovskog saveza, Saveza sveza, a u najavi potpisa su i Snopovi Srbije, Građanske udruge i Združeni stambeni blokovi. Euro blok se još premišlja, kao i mnogobrojni drugi Savezi, blokovi i sveske u kojima sve to treba olovkom i gumicom posle 1. septembra i pribeležiti jer nadležne komisije ipak još uvek ne prate revnosno društvene mreže, a u tom smislu je i zastarela i zakonska regultiva. Danas, na današnji dan, konačno je Savez nastao i krenuo u svoj istorijski zadatak – da pokaže da demokratija udruživanja ne samo da nije nestala, neko da njeno doba tek dolazi!”

Karikatura: Radič Miša Mijatović

Posle ove informacije, na društvenim mrežama su se odmah oglasili predstavnici sledećih strukovnih udruženja: Savez za blok, Blok za savez, Živim (i)za blok, SSSS – Samo Savez Srbiju Spasava, kao i mnogi drugi. Oni su u zajedničkoj izjavi naglasili da su ogorčeni činjenicom da neko pravi Savez za savez bez saveza sa njima. U daljem delovanju, naglasili su, učiniće sve da svoje aktivnosti prošire sopstvenim proširenjem.

 

Vladajuća sveza, ali i (ne)zainteresovani građani i seljaci su na sve ovo reagovali tako što su izneli mišljenje da je sve ovo do sada viđeno i da svi deluju kao svezane vreće, umesto da se otvore,  ka svetu i svim (ne)prijateljsko zainteresovanim sličnim vezama, svezama i savezima.

 

U prolazu smo pitali i Đaka Prvaka šta on misli o svemu ovome. Evo šta je izjavio.

– Iskreno, najviše volim moje roditelje, buduću učiteljicu i sladoled od jagode. Mada, dopada mi se i kada pomešaju jagodu, bananu i limun. Takođe, volim i miks onih pesama o školi što mi roditelji svakodnevno puštaju već mesec dana pre spavanja i onaj splet bajki braće Grim što mi čita starija sestra pre popodnevne dremke. Živela škola i Zadruga 2!

 

Izvor: zaboravikadprocitas.som

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin