fbpx
spot_img

Specijalan poklon za Ibrin rođendan, sličan dobili i Snup Dog i Majk Tajson

FOTO: INSTAGRAM/NADA TOPČAGIĆ / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Samoukom umetniku iz Užica, dan posle proslave 40. rođendana Zlatana Ibrahimovića, na koji je i sam bio pozvan kao autor poklona slavnom fudbaleru, osećanja su pomešana.

Srećan je Ivan Đurić, pirograf, što posle Majka Tajsona i Snup Doga i magični Ibra ima u svojoj kolekciji njegovih ruku dela, a opet potišten što žurci u luksuznom milanskom hotelu, sa mnoštvom uglednih zvanica, zbog ličnog nemara nije prisustvovao.

Ivan Đurić, pirograf iz Užica oslikao portrete Zlatana Ibrahimovića
FOTO: IVAN ĐURIĆ / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
Među darovima koje je Šveđanin balkanskih korena dobio za rođendan su dva portreta oslikana pirografom na lipovoj dasci. Uradio ih je Ivan po narudžbini pevačice Nade Topčagić.

– Nekad proletos, posle festivala u Sanremu gde je Zlatan otpevao poznati hit „Jutro je“, javila mi se Nada Topčagić sa željom da joj uradim Ibrahimovićev portret kojim je htela da mu se oduži. Odabrala je sliku po kojoj je želela da radim portret – priča Užičanin.

Punih mesec dana, duže nego ostale radove, Ivan je slikao golgetera koji nosi dres Milana, trudeći se da što preciznije uradi svaki detalj.

Ivan je prvo naslikao jedan portret Zlatana Ibrahimovića
FOTO: IVAN ĐURIĆ / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
– Taman kada sam odario taj portret našao sam još jednu sliku koja mi se učinila zanimljiva da je prenesem na lipovu dasku. To sam na svoju ruku i uradio, a onda Nadi Topčagić pokazao obe ostavivši je da odluči koja joj se više sviđa. Odlučila se da uzme obe kao poklon Zlatanu za rođendan. Našli smo se sedam dana pre njenog puta u Milano i predao sam joj radove, – kaže Ivan Đurić.
Potom je umetnik iz Užica uradio i drugi portret
FOTO: IVAN ĐURIĆ / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Od pevačice je umetnik saznao što se od slavljenika tada krilo – da mu se u tajnosti priprema proslava rođendana koji mu je kao iznenađenje organizovala supruga.

– Nada je bila pozvana da otpeva „Jutro je“, a sa njom i ja kao autor portreta. Zlatanovi prijatelju su bili spremni da mi plate put i troškove boravka u Italiju, što sam ja raširenih ruku prihvatio. Oduševljenje da ću biti gost na rođendanu jedne takve zvezde je splasnulo i preraslo u razočarenje kada sam u ruke uzeo pasoš i video da je istekao. Vremena da izvadim novi nije bilo, – žali se Đurić.

Tek u nedelju uveče, kada je video snimke i fotografije sa proslave, shvatio je šta je propustio. Nikada neće oprostiti sebi što je zaboravio da onbovi putni dokument.

Lajk od Snup Doga

– Prošle godine posredstvom njegovih saradnika poslao sam Snup Dogu njegov portret, ali on ga nikada nije dobio. Potom sam uradio novu sliku, modifikovao njegov sa likom dobermana u koji se pretvara u svojim spotovima, i fotografiju tog rada okačio na društvene mreže. Snup Dog ju je video i lajkovao, a njegova portparolka ju je objavila na svom profilu. Stupio sam s njom u kontakt, pitao je da li bi reper želeo tu sliku na poklon, ona rekla „da, jako mu se dopada“. Deset dana od kada sam u Ameriku poslao rad Snup Dog se slikao sa njim – prepričava Ivan Đurić.

Snup Dog sa slikom iz Užica
FOTO: PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA

Ranije je za SAD poslao još jednu sliku. Adresa je bila „Tajson Ranč“ u Kaliforniji. Prethodno je Ivan fotografiju tek završenog portreta Gvozdenog Majka okačio na društvene mreže.

– Jedan od komentara na tu fotografiju je glasio: „Pokazao sam Majku sliku“, a napisao ga je izvesni Nik Nelson. Misleći da se neko sprda sa mnom pitao sam u šali: „I, šta kaže Majk“. Odgovorio je: „Oduševljen je. Obožavaoci mu šalju razne slike, a on želi ovu tvoju, – priča Đurić.

Našao je Užičanin na internetu da se čovek koji sa Tajsonom vodi radio emisije o marihuani zove Nik Nelson. Njegov lik na društvenim mrežama je bio isti kao na snimcima sa penzionisanim kraljem bokserskih ringova. Iako ni tada nije bi siguran da li neko pokušava da ga nasamari rešio je da pošalje sliku u Kaliforniju.

Portret Majka Tajsona
FOTO: IVAN ĐURIĆ / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

– Nelsonu, mada me je još kopkalo da li je zaista on, sam rekao da ću Majku poslati rad besplatno. Mnogo veću korist ću, razmišljao sam, imati ako Tajson dobije moju sliku nego štete ako ona dospe u ruke nekog prevaranta koji se predstavlja Nelsonovim imenom. Rekao mi je da samo u gornji desni ugao slike napišem TR, kao skraćenicu Tajson Ranča, – kaže pirograf iz Užica.

Gvozdeni Majk poželeo i dobio sliku pirografa iz Užica
FOTO: PRIVATNA ARHIVA / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Poslao je, još uvek nesiguran kome, rad u Ameriku. Četrnaest dana kasnije Nelson mu je poslao fotografiju.

– A na njoj Majk Tajson sa mojim radom u rukama. Skakao sam od sreće i štipao se za obraze ne verujući u ono što sam video, – prepričava Ivan Đurić.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.