fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Šta su Bahove kapi?

„Ako nemaš vremena za svoje zdravlje sada, nećeš imati zdravlja za svoje vreme sutra“                                                                                                                                                               Irska poslovica     

 Dr Edvard Bah predstavlja jednog od poznati britanskih lekara, koji je tvorac Bahovih kapi. Posle dugogodišnje prakse, on je na bolest počeo da gleda kao na krajnji produkt, fizičku manifestaciju nesreće, straha i brige.       

Kako Bahove kapi funkcionišu?

Prirodan i siguran način lečenja su Bahove kapi. One utiču na vraćanje ravnoteže između uma i tela. Pomažu još u regulisanju negativnih osećanja kao što su strah, briga, mržnja, neodlučnost i druge emocije koje remete tu ravnotežu. Postoje 38 esencija koja se odnosi na neko stanje ili emociju.

Ove kapi se isključivo prave od biljaka. Ove biljke nisu otrovne. Pravljene su po principu Bahovih metoda „lečite pacijenta a ne bolest“. On je za svakog pojedinca, pravio posebnu kombinaciju cvetnih esencija. One leče i uspostavljaju sklad u organizmu i direkno utiču na energecki sistem čoveka.

Kada uzimate ove kapi redovno, vi unosite u organizam tananu i efikasnu vibraciju. Šta to znači? To znači da vi vašu vibraciju u organizmu, ponovo dovodite u red. To vam je na primer kao štimovanje gitare. Ne postoji mogućnost da se predozirate, uzimajući ove kapi. Nema neželjenih dejstva kod njih, kao ni nepodudaranje sa drugim metodama lečenja.

Blagotvornost Bahovih kapi, ogleda se u tome što pomaže kod anksioznosti, nervoza, strahova, apatija, psihičke tegobe, stres, socijalne zavisnosti ( igrice, internat…), poremećaj pažnje i učenja i mnogih drugih zdravstvenih problema. Takođe je uspešna primena kod biljaka i životinja.

Kako se koriste i čuvaju Bahove kapi?

Obično se koriste 4 puta po 4 kapi na dan. One se ukapavaju direktno na jezik ili rastvorene sa malo vode. Mogu se koristiti najmanje 4 puta u toku dana kao standardna doza. Ako u pitanju urgentna doza, mogu se uzimati i češće. Kapi je najbolje uzimati ujutru kada ustanete i pre spavanja. Treba koristiti najmanje još dva puta u toku dana. U situacijama gde emocije ometaju normalno funkcionisanje osobe, najbolje uzimati kapi Remedy Rescue (kapi spasa), svakih pet minuta po 4 kapi. Tako raditi dok se ne stabilizuje stanje. Obično je dovoljno da se primeni 3-4 puta, u ovom slučaju. 

Kapi mogu da se primenjuju i lokalno. Koriste se tako što se utrljavaju na pulsne tačke ili kao obloga na bolno mesto. 

Kada su novorođenčad i bebe u pitanju do 18 meseci, kod njih se kapi mogu utrljavati na temenu kost, na dlan ili iza ušiju. Takođe majka može ukapavanjem kapi pod jezik, da dojenjem prenese detetu kapi kroz mleko. 

Kapi je potrebno čuvati na sobnoj temperaturi. Ako je napolju dosta toplo, potrebno je kapi čuvati u frižideru nakon otvaranja bočice. Jedna bočica je dovoljna za mesec dana terapije. 

Šta su Bahove kapi? Saznajte i preko ovog videa. 

Autor: Ema Vitković 

Izvor: https://www.bicomedcentar.com/bahove-kapi.html

Prijatelj portala pokazivač: 

Da li želite da  keramika u vašoj kući blista? 🧽Onda je Pasta za domaćinstvo idealno sredstvo za vas. Očistite keramiku u kupatilu sa našom pastom za domaćinstvo.👏 Bez oštećenja ruku i neprijatnih isparenja. Divan miris paste će vas očarati.
Pasta sadrži prirodne ekstrate koprive, bosiljka i glicerina. U sebi nema pesak tako da ne ostavlja tragove na najfinijim površinama. Npr. staklene ringle. #EmaZeleniput Telefon: 0641291334

 

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.