fbpx
spot_img

Specijalno gostovanje na Pink TELEVIZIJI! Umetnica Milena Lazarević Popović o kulturnom nasleđu Srbije!

Renomirana istaknuta vokalna solistkinja Javnog Servisa Srbije, dobitnica prestižnih priznanja i nagrada u domenu očuvanja tradicionalne – izvorne muzike Srbije od zaborava Milena Lazarević Popović, inače aktuelna umetnica koja ovih dana u nacionalnim medijima najavljuje solistički koncert, gostovaće ujutru 2. novembra 2019. godine u okviru Jutarnjeg programa Pink Televizije! Ovim povodom, Milena će predstaviti koncetni projekat „Muzika kao govor emocije“ ali i preneti milionskom auditorijumu aktuelnu umetničku sliku na muzičkoj sceni Srbije i Balkana.

Umetnica čije su pesme zabeležene za sve buduće generacije,  gostovaće specijalnim povodom u okviru najavljivanja solističkog koncerta u Kragujevcu u najstarijem srpskom Pozorištu, ali i povodom snimanja novih pesama slavnih kompozitora i tekstopisaca. O čemu se zapravo radi, saznaćemo?!

Podsećamo da je Milena dugi niz godina snimala za potrebe radio televizijskih emisija i trajni arhiv Radio Beograda a neke od zabeležnih pesama su: „ Karanfile cveće moje“, „Šetajući pored Ljubovića“ , „Zapevala bulbul ptica“ , „Zaljubljena duša“, „Prelete soko“ …  Inače je dobitnica mnogobrojnih muzičkih priznanja i nagrada u kategorijama „ Najbolji vokalni solista“ i „ Zlatni glas Šumadije“, mnogih nagrada stručnog žirija i publike.

Sarađivala je sa eminentnom rediteljkom i Urednicom g-đom Nenom Kunijević, te se redovno pojavljivala u kultnim emisijama „ Leti, leti pesmo moja mila“ , „Igrale se delije“, „Seti se moje pesme“ , „Zlatni glasovi Radio Beograda“ i u njima negujući kulturno srpsko nasleđe stekla veliku popularnost i pozitivne komentare gledalaca.

Koncert je sufinansiran od strane Skupštine Opštine Grada Kragujevca i kompanije „ Lion Eight“. Besplatne karte možete preuzeti na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra 4, 5. i 6. novembra.

 

Marko Spirić

Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.