fbpx
spot_img

Spektakl na Ušću – mešoviti žanrovi dočarali „zvuk Balkana“

„Muzička vizija Balkana“ spektakl na otvorenom održan je na Ušću u Beogradu. Muzičko veče otvoreno je čuvenom operom Karla Orfa „Karmina Burana“, a tokom večeri slušao se džez, rok i elektronska muzika. Mešoviti žanrovi u izvedbi naših muzičara dočarali su autentičan zvuk Balkana.

Poznati taktovi čuvene opere odzvanjali su Ušćem. Iako odlagan nekoliko puta, publika je strpljivo čekala koncert muzičara Srpskog narodnog pozorišta i Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“.

Trio vokalnih solista svoje umeće potvrdili su nastupom sa mešovitim horom i simfonijskim orkestrom i jednako se radovali beogradskoj publici.

Karmina Burana predstavlja u klasičnom svetu ono što su Rolingstonsi i Bitlsi u roku, a takođe, što je Tina Tarner u pop muzici. Karmina burana je himna životu a slavimo i ljubav i sreću“, izjavila je Marija Jelić, sopran.

Dva simfonijska orkestra, dva hora i dečiji hor, više od 400 muzičara na sceni izvelo je čuveno delo Karmina Burana.

Retko je videti toliko muzičara na sceni, pa je i odziv Beograđana bio neuobičajeno veliki.

Publika raznovrsna kao i žanrovi koji su se menjali svakog sata.

Mešavinu roka i džeza uvek autentično izvodi gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski.

„Beograd je ogromna publika i ogronam grad, puno ljudi, različiti ljudi i slojevi, ukusu i različita moda… Upravo sve to pravi tu vibraciju Beograda i Beograd je vibrantan grad“, kaže muzičar Vlatko Stefanovski.

Aplauz je pratio i regionalne zvezde Marka Luisa i „Esma’s band-a“ kao i jednog od vodećih izvođača svetske elektronske scene – Satorija.

Melodije koje su odzvanjale Beogradom još jednom su pokazale da je naš glavni grad centar muzičkih dešavanja.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.