fbpx
spot_img

SPKD „Prosvjeta“ Tuzla: Jednoglasnom odlukom do boljeg rada u budućnosti

Treća redovna Skupština SPKD „Prosvjeta“ Tuzla održana je 12. juna 2018. godine u Tuzli. Sednici se odazvao primeren broj članova za kvorum i usvajanje važnih odluka za funkcionisanje ovog društva. I pored obimnog dnevnog reda, kako je obrazložio Željko T. Kovačević, član Upravnog odbora SPKD „Prosvjeta“ Tuzla, uz svesrdnu pomoć iskusnog sekretara Aleksandra Lakovića, razmatrana su mnoga pitanja i tačke. Iznesene su kao predlozi Odluke za usvajanje i što je retkost sve jednoglasno usvojene, čime se potvrdilo jedinstvo mišljenja svih članova i zainteresovanosti za dalji rad i funkcionisanje u budućnosti. Prisutni su pažnju poklonili usvajanju izveštaja iz prethodnog perioda kao i prihvatanju bitnih dokumenata u predstojećem vremenu. Iskazana je zahvalnost za postignute rezultate u ostvarenju programa rada dosadašnjem predsedniku SPKD „Prosvjeta“ Tuzla, mr sc. Cvijetinović Milanu, profesoru u penziji, koji zbog zdravstvenih razloga nije bio u mogućnosti nastaviti rad i dalje. Umesto njega, prisutni članovi Skupštine su se izjasnili glasanjem da za novog predsednika izaberu Mirjanu Lazarević, inače, dosadašnju potpredsednicu.

Naročito zanimanje pobudila je informacija o potvrdi za dobijanje nove, adekvatne prostorije za potrebe rada SPKD „Prosvjeta“ Tuzla u Tuzli, Tuzlanskom kantonu i (federaciji) Bosne i Hercegovine. Naime, zahvaljujući razumevanju nadležnih vlasti u Gradu Tuzla, izašlo se u susret zahtevu odgovornih za preselenje u još bolje i funkcionalnije prostorije, čime će biti unapređen rad u celini. Prisutni su bili upoznati sa planovima izdavačke delatnosti za tekuću godinu kojoj su posvećena vrlo značajna sredstva i koja bi trebala biti realizovana do održavanja ovogodišnjeg Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, Republika Srbija.

Treća redovna Skupština SPKD „Prosvjeta“ Tuzla, je pokazala kako članovi žele biti jednoglasni kada se materijali pripreme savesno i na vreme, tako da su i mogli doprineti jedinstvu čiji će rezultat biti još bolji rad u budućnosti!

   

 

SPKD "Prosvjeta" Tuzla
Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ u Tuzli je osnovano 6. juna 1904. godine sa ciljem očuvanja srpske kulture i identiteta, razvija prosvjetne, kulturne, sportske i druge aktivnosti s drugim narodima u Bosni i Hercegovini, odnosno njihovim društvima.