fbpx

Samsung donosi Steam Link na pametne televizore

Samsung je prvi proizvođač koji pruža korisnicima mogućnost korišćenja Steam Linka na svojim pametnim televizorima.

Samsung i Valve dogovorili su saradnju koja će korisnicima omogućiti korišćenje aplikacije Steam Link na svim uređajima Samsung Smart TV iz 2016. i 2017. godine, uključujući i nedavno predstavljenu QLED-liniju TV-prijemnika.

Umesto povezivanja hardvera Steam Link s TV-prijemnikom, ova tehnologija korisnicima omogućava prenos omiljenih igara s kućnog računara direktno na Samsung Smart TV, aplikacijom dostupnom za preuzimanje u Samsung Smart Hubu. Dovoljno je povezati kućni računar s prijemnikom i pokrenuti servis Steam Link kako biste uživali u igranju igara direktno na velikom ekranu televizora.

Aplikacija Steam Link, čiju su beta-verziju testirali korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama, od danas je dostupna u 55 zemalja. Podržava i puni 4K-streaming na ovogodišnjim modelima TV-prijemnika, za uživanje u hiljadama PC-igara na velikim ekranima.

Dobili smo neverovatne povratne informacije o značaju Steam Link i oduševljeni smo što je možemo pružiti našim korisnicima delom sveta, izjavio je Heeman Lee, potpredsjednik dela Visual Electronics Business pri kompanij Samsung Electronics i dodao: Raduje nas što prijemnici Samsung Smart TV-a pomažu redefinirati iskustvo igranja na računaru, pružajući igračima mogućnost prikaza izuzetnog kvaliteta slike, na velikom ekranu.

Modeli QLED TV-prijemnika kompanije Samsung za 2017. godinu optimizovani su za igranje igara. Imaju nisku latenciju ulaza i prikaza, kao i kvalitetnu slike koju omogućava tehnologija quantum dot. Takođe, vrlo izdržljivi QLED TV-prijemnici kompanije Samsung nemaju poteškoća s efektom zadržavanja slike (burn-in-efekt), čak ni tokom dužeg razdoblja igranja.

Izvor: Zimo.co
Mihailo Todorović
Mihailo Todorović
Učenik Prve kragujevačke gimnazije specijalno informatičkog odeljenja. Voli video igre, filmove i druženje. Hobi su mu sviranje gitare, plivanje i usavrsavanje engleskog jezika.