fbpx
spot_img

Sportska hala u Mionici izgrađena po svetskim standardima: Mesto koje će uskoro postati centar velikih sportskih događaja

Nakon dugih 25 godina strpljivog čekanja, opština Mionica će uskoro dobiti jednu od najmodernijih hala sportova u zapadnoj Srbiji. Odličnom saradnjom i dogovorima između  Ministarstva omladine i sporta, Rukometnog saveza Srbije i lokalne samouprave, krajem prošle godine je počela izgradnja sportske hale u Mionici. Nova hala, koja će biti urađena po visokim svetskim standardima, trebalo bi da bude završena sredinom ovog leta.

Unutrašnji radovi na izgradnji sportskog centra u Mionici

Puštanjem u rad ove sportske hale, Mionica će dobiti veliki sportski centar, otvoriće se Nacionalni trening centar za rukomet i ostvariće se uslovi za sve druge sportove.  Jedan od ciljeva ovog velikog projekta je i da sportisti iz cele naše zemlje ali i regiona dolaze u Mionicu na sportske pripreme i takmičenja.

Predsednik opštine Mionica, Boban Janković, smatra da će stanovnici varošice biti izuzetno zadovoljni sportskom halom:

“Mioničani će biti dobri domaćini ozbiljnih takmičenja i državnih prvenstava. Izgradnjom sportske hale  stvorićemo bazu gde će naša deca moći da treniraju, da se bave širokim spektrom različitih sportova, a Mionica će završetkom ovog projekta dobiti sasvim drugačiji izgled i postati mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca” – rekao je Janković.

Ovaj veliki projekat se gradi uz pomoć Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta i predstavlja najsavremeniji infrastrukturni objekat u oblasti sporta u celom Kolubarskom okrugu ali i šire.

Početkom aprila ove godine, radove na izgradnji sportske hale su u društvu predsednika opštine Mionica, Bobana Jankovića, obišli ministar sporta i omladine – Vanja Udovičić i predsednik Rukometnog saveza Srbije – Božidar Đurković. Tom prilikom su iskazali opšte zadovoljstvo zbog izgradnje ovako značajnog objekta koji će u buduće predstvaljati centar važnih sportskih događaja.

Ministar sporta Vanja Udovičić i predsednik rukometnog saveza Božidar Đurković obišli su radove

Ukupna površina hale iznosi 2.900 metara kvadratnih sa maksimalnim kapacitetom 2.800 ljudi. Ceo projekat biće urađen prema FIBA i IHF normama za odigravanje međunarodnih utakmica.

Izvor: opanak.net

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.