fbpx
spot_img

Kolo Bobana Stankovića diglo SAVA CENTAR na noge!

Nacionalno priznati, dugogodišnji, renomirani virtuoz na harmonici, dobitnik prestižnih priznanja i nagrada u domenu očuvanja kulture Srbije i narodne muzike, sinoć je u večernjim satima u krcatoj dvorani Centra ,, SAVA “, nagrađen još jednim zvaničnim priznanjem ,, Balkanska muzička nagrada – Balkan Music Award“ za postizanje uspeha, negovanje narodne muzike Srbije i Balkana i to odlukom žirija koji su sačinjavali predstavnici televizijskih i radijskih redakcija, priznati producenti i menadžeri, predstavnici diskografskih kuća na Balkanu, urednici štampanih medija i internet portala.
Boban Stanković je posvetio život tradicionalnoj muzici i borbi za njeno očuvanje. Nakon što je podigao beogradski Sava centar na noge, vidno raspoložen i ponosan izjavio je:
,, Moje srce je puno! Dođoh sa turneje, a onda iz Vrnjačke Banje u prestonički ,, Sava“ centar kako bih preuzeo ovo značajno priznanje u mojoj umetničkoj karijeri. Nisam se nadao ovom divnom događaju, a kako kažu, najlepši trenuci se dešavaju onda kada se najmanje nadate. Odlukom velikog žirija, dobih ,, Balkansku muzičku nagradu“ koja svakako najavljuje reizdanje i snimanje novih melodija. U toku su dogovori sa jednom nacionalnom velikom medijskom kućom, tako da verujem da će mnoge melodije bazirane na tradicionalnoj muzici, ugledati svetlost dana. Put do uspeha nije bio lak, ali posao kojim se bavim nosi slobodu kretanja, umetničkog stvaranja i mnogo ljubavi. Kada se sve lepo upakuje, nastaje pesma koja se pamti i ostaje u narodu. Za sva vremena!“ 
Ovim prestižnim priznanjem, mogu se pohvaliti i : Suzana Mančić voditeljka i pevačica, Snežana Savić koja se pesmom ,,Topolska“ predstavila publici; glumica i vokalna solistkinja, Kiki Lesendrić i orkestar, Sandra Rešić pevačica, Dušan Svilar pevač, sestre Gobović etno umetnice, Ankica Utornik Orčić novinarka i humanitarka, Mira Knežević Eka srpska dizajnerka i drugi.
Marko Spirić

PRIJATELJI PORTALA POKAZIVAČ

 

PET SHOP – ZOOMANIJA – Save Kovačevića broj 40 – Vranje

Frizerski salon NIDŽA M – ulica Vlasinska broj 2 – Vranje  

064/264-9-602 Nikola Mitić 

 

SZTR VELJKO RAČUNARI 

Nemanjina 36- Vranje

Telefon: 017/405-891

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.