fbpx
spot_img

SRBIJO POMOZI! Neophodna pomoć porodici Ljubisavljević!

Nadomak Vranja u selu Stropsko, svakoga dana kore hleba prebrojava porodica Ljubisavljević. Broje ih i svaku veknu dele na nejednake delove.

Dragan je radan i pošten domaćin, za njega bi se otimali mnogi poslodavci, ali za ovog vrednog oca i supruga mesta nema gde god je pitao za posao.

Zbog toga ispašta cela porodica.

U bolje dane su davno prestali da veruju.

Srpski jezik poznaje i nudi neke teške reči kojim bi se opisala situacija Ljubisavljevića, ali ja ću vam jednostavno reći da trinaestoclana porodica živi u krajnje nehumanim uslovima.  Žive, jedu i spavaju u dve trošne sobice u koje se jedva nekako smeste, svih trinaest članova, gde ima dosta vlage zbog popucalih crepova na krovu. Kupatilo nemaju i nikad ga nisu imali. Zimi se kupaju u štali, a leti u dvorištu.

Najstarija ćerka ima Aleksandra ima 21 godinu, Milica (20), Kristina (17), Anastasija (16) , Adrijana (13), Tamara (12), Natalija (11), Dijana (8), Milan (6), Martina (4) i najmlađi sin Mladen ima tri godine.  Žive od socijalne pomoći i dečijeg dodatka, dok jedna od ćerki svakoga dana pešaka pređe nekoliko kilometara da bi stigla u grad na posao u jednom lokalnom kafiću.

Oni godinama žive s mišlju da su na njih svi zaboravili. Mi možemo da dokažemo da to nije istina.

Glava porodice, Dragan (52), obrađuje zemlju ispred kuće kako bi prehranio porodicu, dok se majka Dragana (42) brine o deci. Utehu pronalaze sa svojim kućnim ljubimcima sedam pasa, dve mace i miljenicu kozu koju od malena čuvaju i od njenog mleka prehranjuju najmlađe članove u porodici.

U toj družini od sedam pasa i dve mace, niko nije izostavljen. Veseli su, razigrani kada čuju da neko dolazi.

Milica priznaje da briga o tolikom broju pasa zna biti iscrpljujuća, posebno kada nestanu sredstva za ono najosnovnije, zato i radi kako bi im obezbedila granulice da uvek budu siti i zadovoljni. Sve te pse spasila je od smrti ili teškog života na ulici. 

Uprkos teškoj životnoj situaciji i nemaštini, Milica i njena porodica vole svoje ljubimce, bogatiji su od većine jer porodica Ljubisavljević poseduje nešto što mnogima od nas nedostaje – neopisiva dobrota i nesebičnost.

Potrebna im je pomoć u vidu sredstva za ličnu higijenu, odeća, obuća, hrana za decu (mleko i najosnovnije za život), kao i granule za ljubimce koji su im sve na svetu. 

Životna želja im je da imaju skromne uslove za život i siguran krov nad glavom. 

Ovom prilikom se zahvaljujem čitateljki portala “Pokazivač”, Svetlani Milutinović iz Kragujevca koja je poslala paketić za ovu porodicu.

Svako ko je u mogućnosti da pomogne na bilo koji način telefon za više informacija je 063/188-5-998

https://www.facebook.com/markospiric017

Marko Spirić 

PRIJATELJI PORTALA POKAZIVAČ

 

SZTR VELJKO RAČUNARI – Nemanjina broj 36 (Vranje)

Telefon: 017/405-891

PET SHOP „ZOOMANIJA“ – Save Kovačevića broj 40 (Vranje)

Sve za Vaše kućne ljubimce posetite pet shop „ZOOMANIJA“

Budite uvek zadovoljni Vašim izgledom uz najprijatniju uslugu podmlađivanja i regeneracije kože i tela koja Vas očekuje u salonu “SILUETTE

Kozmetički salon
“SILUETTE”, ul. Lenjinova 19. – Vranje
telefon 069/12-47-958

Jedan od najmodernijih salona u Vranju, opremljen za sve vrste frizerskih  uslugaNašim cenjenjim mušterijama smo na usluzi za pravljenje najmodernijih frizurašišanje, farbanje i sve ostalo što poželite sa Vašom kosom.

Frizerski salon NIDŽA M – ulica Vlasinska broj 2 – Vranje 

Telefon: 064/264-9-602

OPTIKA    VID    (dr Mirjana Ilić Stošić – oftamolog)

Kralja Stefana Prvovenčanog 205   Vranje 

tel: 017/420-999  email :[email protected]

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.