fbpx
spot_img

Stiže pomoć iz Evropske unije

EU info centar saopštio je da će Evropska unija dostavljati pakete pomoći za 4427 porodica u 24 opštine u Srbiji. Pomoć će se dostavljati od 1. do 10. oktobra, dok je raspodela stočne hrane već uspešno obavljena u Čačku, Lazarevcu, Obrenovcu i Trsteniku.

Pored toga, navodi se još i da je Odbor za odabir korisnika pomoći EU odlučio da dodeli pomoć za oko 340 porodica čiji su domovi stradali u poplavama u mestima: Bajina Bašta, Čačak, Jagodina, Koceljeva, Loznica, Ljubovija, Mali Zvornik, Osečina, Paraćin, Smederevska Palanka, Šabac, Šid, Ub, Valjevo i Velika Plana. Plan za realizaciju ove pomoći predviđa rok do sredine decembra. Osim toga, za 46 porodica u ovim opštinama obezbeđena je nabavka montažnih kuća, čija izgradnja će početi u januaru ili februaru naredne godine.

Mladen Ranković
Mladen Ranković
Iako još uvek mlad, hodao je mnogim stazama života. Oprobao se u mnogo čemu i sada je ovde, na „Pokazivaču“, da pokazuje put drugima. Grafički i web dizajner, ali i profesor književnosti, kompjuterski guru, ali i umetnik. Stihom velikog pedagoga i pesnika – „Gde god se pojavi drama se rađa, maštar i umetnik, glumac – Ranković Mlađa“.