fbpx
spot_img

Stoni tenis: Karakašević ide u Brazil

Jedan od najboljih srpskih stonotenisera ikada Aleksandar Karakašević izborio je plasman  na Olimpijske igre u Riju. On će putovati u Brazil, zahvaljujući  petoj poziciji koju zauzima na Svetskoj rang listi. 

Aleksandar Karakašević je rođen 8. decembra 1975. godine u Beogradu, a ovo će mu biti pete Olimpijske igre u karijeri. Najveći uspesi u karijeri su mu titule koje je osvajao sa litvanskom stonoteniserkom  Rutom , sa kojom je  četri puta bio evropski šampion. Takođe je u konkurenciji dublova sa slovenačkim predstavnikom Bojanom Tokićem  bio bronzani. Na prvenstvu Evrope u Poljskoj pre pet godina se okitio i bronzanom medaljom u pojedinačnoj konkurenciji. 

www.woodlandholidaypark.co.uk

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...