fbpx
spot_img

Studenti Ekonomskog fakulteta u Beogradu uručili donaciju Prihvatilištu za decu

Studenti, profesori i zaposleni Ekonomskog fakulteta uručili su donaciju Prihvatilištu za decu Beograda, kako bi mališanima bez roditeljskog staranja svakodnevicu učinili prijatnijom i zanimljivijom. Studenti su organizovali humanitarnu akciju, a zatim su prikupljeni materijal donirali  i prilikom posete održali kreativnu radionicu, što je decu jako obradovalo.

 

Foto: Promo

Blokovi za crtanje, plastelin, glina, kolaž papir, sveske, lepak za papir, olovke, flomasteri, tempere samo su neki od materijala koji su studenti proteklog meseca prikupljali i donirali Prihvatilištu. Ova ustanova postoji  od 1958. godine, a zbrinjava najosetljivije kategorije dece i mladih iz Beograda, pa i cele Srbije koja se zateknu na teritoriji glavnog grada, uzrasta od 7 do 18 godina.

 

“Tek kada smo proveli dan sa decom koja nemaju dom, videvši koliko im ovakvi susreti znače, shvatili smo da humanitrane akcije kao što je ova treba da postanu stalna praksa. Napredak društva ne zavisi samo od uspešne privrede, već i od toga koliko vodimo računa i mislimo na one kojima je potrebna naša pomoć”, rekla je studentkinja Ekonomskog fakulteta, Nikolina Berak.

 

Iz Prihvatilišta su se zahvalili na donaciji i preneli dečije utiske da su uživali u druženju sa studentima i da se raduju novim susretima.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin