fbpx
spot_img

Studentske vesti › Gde studenti čekaju Novu godinu u Beogradu?

Nova godina za vreme studija može da bude zabavna – i izazovna. Menjaju vam se interesovanja i pogled na provod u odnosu na srednjoškolske dane, a još uvek nemate potpuno mogućnosti da proslavite onako kako želite.

Doček Nove Godine - prskalica

Ako želite da staru godinu ispratite u društvu kolega, evo gde studenti obično idu na doček Nove godine u Beogradu, što će sasvim sigurno biti slučaj i sa ovom godinom!

Studentske žurke za doček Nove godine u Beogradu

Nije tajna da studenti idu na doček Nove godine kako bi se proveli, đuskali, i stvorili kvalitetne uspomene sa dragim ljudima. Isto tako znamo koliko je privlačna mogućnost čarolije novogodišnje noći, u kojoj ćemo upoznati osobu koja će nam začiniti početak Nove godine.

Doček Nove Godine - par

Pod studentskim žurkama podrazumevamo žurke koje se ne održavaju na pretencioznim mestima, u kojima cena dočeka nikako nije prilagođena studentima, i gde je stalna ekipa više viđena u novinama nego na nekom univerzitetu (pa i privatnom).

Ovo su studentske novogodišnje žurke u Beogradu:

Semafor žurka

Ne, koncept semafor žurke nije zamišljen tako da lajtšou pružaju semafori u Kneza Miloša, dok neko pušta muziku sa blutut zvučnika.

Ako do sada niste upoznati sa konceptom semafor žurki (da li ste stvarno toliko učili), ideja je veoma prosta. Semafor žurke vuku naziv od svrhe samog semafora.

  • Crveno – des’ poš’o

  • Žuto – možda

  • Zeleno – idemoo

Naravno, reč je o narukvicama različitih boja koje se nose oko ručnog zgloba. Na osnovu boje narukvice, tačno znaš u šta se upuštaš i šta možeš da očekuješ od osobe kojoj prilaziš. Tako prosto, a tako genijalno.

Doček Nove Godine - žurka

Novogodišnja semafor žurka u Beogradu se održava u centru grada, Ulica Sarajevska (u blizini kluba Teatro). Prostor je fino uređen, a inače funkcioniše kao klub tokom cele godine.

Najbolje od svega je što svako može da nađe bit uz koji mu noge najviše lelujaju. Postoji šest stejdževa, na tri nivoa, na kojima se puštaju različiti žanrovi:

  • Main: Najveći stejdž – ovde se sluša pop, narodna i zabavna muzika

  • House Stage: nastup Di džeja

  • Karaoke Stage: i vi možete da budete zvezda večeri

  • Retro Stage: Hitovi 60ih, 70ih i 80ih

  • Kafana Stage: Karirani stolnjaci i (prava) kafanska muzika

  • Silent Stage: Svako dobija slušalice na kojima može da sluša dve vrste muzike (onima bez slušalica izgleda jako čudno)

U cenu je uključeno all inclusive piće ili kako organizatori navode „pij dok te noge nose, a posle nek’ nose tebe” i garantuju da će pića biti tokom cele večeri. Ako vam zaškripi stomak, imaćete da pregrizete neka koktel peciva.

Cena karata je 30€, a semafor žurka se organizuje već više od 10 godina.

Doček u KST-u (Klub Studenata Tehnike)

Jedno od omiljenih studentskih mesta za izlazak – KST, tradicionalno organizuje doček Nove godine u studentskom maniru. Obično se žurka organizuje na dva stejdža, piće je all inclusive i uključeno je u cenu karte.

Doček Nove Godine - vatromet

Cene karata se kreću oko 20€, a možete da prođete jeftinije ako kupite prvi, jeftiniji, kontigent karata.

Doček u KPTM-u (Kol’ko para tol’ko muzike)

KPTM je među klubovima koji se nalaze na radaru svakog studenta koji je u potrazi za dobrim provodom. Situacija nije ništa drugačija za proslavu Nove godine. U KPTM-u je atmosfera nepreteciozna i brutalno iskrena, istinski studentska.

Kućne žurke

Mnogi studenti će se odlučiti da Novu godinu dočekaju sa društvom kod kuće (po mogućstvu ne svoje). Kućna žurka zahteva najmanje truda, a često je i najisplativija opcija.

Doček Nove Godine - ukrasi

Ako hoćete da organizujete kućnu žurku sa više ljudi, najbolje je da se organizujete i iznajmite celu kuću. Kada se okupi dosta ljudi, aranžman je veoma jeftin, a nema rizika da će vaša kuća završiti kao u filmu Projekat X.

Klubovi i kafane na „dobrom imenu”

Iako doček u beogradskim klubovima i kafanama nije nešto za šta bismo rekli da je studentska opcija, ne možemo da poreknemo da će na ovakvim mestima biti studenata.

Nastup velikih zvezda estrade i poznatih di-džejeva će zasigurno prijati određenom delu studentske populacije.

Kada sve žurke prođu i nakon što se slegnu utisci, nemojte da se previše opuštate. Ispitni rok je tu, a evo kako ga preživeti.

Da li ste već odlučili gde ćete provesti doček Nove godine?

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.