fbpx
spot_img

Takmičenje studenata računovodstva „Obračun 2019“ u Kragujevcu

Klub za računovodstvo i poslovne finansije „Aktiva“ u saradnji sa nastavnicima i saradnicima sa Katedre za računovodstvo, reviziju i poslovne finansije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, organizuje takmičenje studenata računovodstva pod nazivom „Obračun 2019“.

 

Takmičenje će biti održano u nedelju 14. aprila 2019. godine na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu.

 

Pravo na prijavu za takmičenje imaju studenti sa modula Računovodstvo i poslovne finansije (druga, treća i četvrta godina osnovnih akademskih studija, kao i studenti master akademskih studija). Svaki tim mora da se sastoji od tri člana uz ograničenje da u timu može biti maksimalno jedan student master studija.

 

U zavisnosti od broja prijavljenih timova, takmičenje se može sastojati iz dva dela. Prvi deo takmičenja tada bi bio eliminacionog karaktera i podrazumevao proveru teorijskopraktičnog znanja. Nakon prvog dela takmičenja formirala bi se rang lista timova, a najbolji bi prešli u drugu fazu takmičenja. Drugi deo takmičenja podrazumeva rešavanje problemskog zadatka. Na kraju, timovi svoja rešenja problemskih zadataka prezentuju žiriju, koji ih ocenjuje i proglašavaju se pobednici. Zadaci za takmičenje mogu obuhvatati materiju iz svih predmeta sa Katedre za računovodstvo, reviziju i poslovne finansije.

 

Timove će pratiti i ocenjivati kompetentni žiri, koji će činiti predstavnici privrede, bankarskog sektora i računovodstvene profesije, i to:

  1. Predstavnik iz Saveza računovođa i revizora Srbije
  2. Predstavnik iz privrednog društva „Metalac“ ad iz Gornjeg Milanovca
  3. Predstavnik iz „Societe Generale” banke u Kragujevcu
  4. Predstavnik iz kompanije „Dunav osiguranje“ ado Beograd
  5. Predstavnik iz kompanije „Meggle Srbija“ doo Kragujevac

 

Tri najbolja tima po odluci stručnog žirija iz privrede očekuju vredne novčane i nenovčane nagrade, kao i stručna praksa.

 

Svi zainteresovani za ovo takmičenje se mogu prijaviti na mejl adresu: aktiva.kg@gmail.com, kako bi dobili potreban formular za prijavu tima, kao i sve dodatne informacije.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.