fbpx

Tenis dame: Ana rekla zbogom…

Ana Ivanović, verovatno jedna od najlepših teniserski sveta odlučila je da okonča karijeru u 29. godini.

– Imam neke vesti koje želim da podelim sa vama, jer smatram da zaslužujete da čujete prvi. Odlučila sam da se povučem iz tenisa. Teška odluka, ali ima dosta razloga za slavlje. Igram tenis od pete godine, od trenutka kada sam videla Moniku Seleš. Roditelji su mi pružili punu podršku, bila sam najbolja na svetu, osvojila 15 WTA titula. Mogu reći da je to odlično za devojku iz Srbije. Sve što mogu reći je da živim svoje snove i zaista se nadam da ću pomoći drugima da rade to isto. Zato, nemojte biti tužni. Budite optimistični – rekla je Ana na Fejsbuku.

Ana Ivanović je počela da se bavi tenisom sa pet godina. U karijeri je osvojila 15 WTA titula, a jedna od najvažnijih je Rolan Garos 2008. godine. Upravo se posle osvojene titule u Parizu popela na prvo mesto WTA liste, na kojoj je provela ukupno 12 nedelja. Sve je počelo 2005. godine sa titulom u Kanberi, nakon toga dolazi Montreal (2006. godine), Berlin, Los Anđeles, Luksemburg (2007. godine), Indijan Vels, Rolan Garos, Linc (2008. godine), slede dalje Linc i Bali (2010. godine), Bali (2011. godine), Oklend, Monterej, Birmingen i njena poslednja titula u karijeri Tokio 2014. godine.

Hvala ti Ana na svemu. Bilo je zadovoljstvo uživati u tvojoj lepoti i tenisu…

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...