fbpx
spot_img

Tijana Janković osvojila zlato za fotografiju u Moskvi

Na foto-konkursu za profesionalce i talente The Moscow International Foto Awards-u, koji je završen ovog maja, učestvovali su u fotografi iz 90 zemalja sveta. Internacionalni žiri objavio je imena pobednika, a među njima je i fotograf iz Beograda, Tijana Janković-Jevrić, koja je učestvovala u kategoriji profesionalne, komercijalne fotografije.

Crno-bela fotografija “Butterfly Effect” (vidite celu fotografiju na OVOM linku), autorke iz Srbije, izabrana je za najbolju fotografiju za 2018. godinu potkategoriji “Lepota” – Gold in Advertising-Beauty. Pobednica Tijana Janković-Jevrić je prepoznata kao umetnica, koja stvara pod nazivom Miss Stills Photography, a u javnosti je već duže vreme prisutna i kao urednica onlajn magazina LookerWeekly.com.

Ovo internacionalno priznanje MIFA Winner 2018 (Gold in Advertising-Beauty), kojim je nagrađena Tijana, osim samog zvanja, podrazumeva da će nagrađena fotografija biti prikazana na predstojećoj izložbi u Minsku, u organizaciji organizatora konkursa “Farmani Group”, kao i internacionalni publicitet kroz različite kampanje MIFA organizacije.

Inače, glavna novčana nagrada konkursa “MIFA” za Fotografa godine “Photographer of the Year” pripala je autoru Maximu Marmuru, dok je za Novog talenta godine “New Talent of the Year” proglašen fotograf Masumi Shiohara.

O Tijani Janković-Jevrić:

Tijana Janković-Jevrić (1981) živi u Beogradu. Studirala je filmsku i TV kameru, Menadžment u umetnosti i Novinarstvo. Osnivač je onlajn magazina za mlade LookerWeekly.com, čiji je i urednik. Fotografijom se bavi već 18 godina, a stvara pod imenom Miss Stills, stvarajući umetničku, porodičnu i komercijalnu portret fotografiju.

 

Više o MIFA konkursu:

Moskovski “MIFA” foto-konkurs projekat je organizacije Farmani Group koja se bavi promocijom fotografije, dizajna i arhitekture širom sveta još od 1985. godine, sa sedištem u Los Anđelesu, Bangkoku i Budimpešti.

Izvor i foto: MissStills.com

Julijana Vincan
Banaćanka, tako reći, ima tri zanimanja - novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Svakim svojim postupkom gleda da promoviše lepe, inspirišuće priče i stvari. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.