fbpx
spot_img

Tijana Milojević – Priznaj mi…


..jer si duša duše moje..

Nikada nije pokazivao emocije. Smatrao je to posebnom veštinom, odredjene osobe je smeju osetiti. Ne baš svake..
Nedavno je izašao iz veze koja je bila za njega veoma bitna. Zavoleo je tu devojku, ali ona nije umela da ceni. Volela je i ona njega ali nikada onoliko koliko je on umeo. Trudio se oko nje do najmanjih sitnica, priredjivao joj razne spektakle, ali kako sam kaže tu sramota ne postoji jer govori srce. Isto tako smatra da nije u redu svima pridavati značaj preveliki, već osobama koje su kao ,,sitnice“ jer upravo one život znače.

Prošlo je skoro godinu dana od raskida, ali stvari nisu legle na svoje mesto još uvek. Onda se pojavila jedna devojka, sasvim slučajno. Zainteresovao se, ali ne i zaljubio. Dok se ona na prvi pogled zaljubila u njega.
Prolazili su dani, čak i poneki mesec.. Ona je priznala njemu koliko je zaljubljena, koliko ga je zavolela i koliko je to bitno njoj. Jer je mislila da se to neće dogoditi.
On je sve to prihvatao, ali sa dozom rezervisanošću. Jer se opekao jednom kada je sve od sebe dao. Nije značilo da će i ovog puta, ali je imao strah. Što je normalno..

Ona se nadala, da će možda jednog dana, kad tad, reći i on njoj sve ono što ona njemu uvek govori..
Medjutim, pojavio je jedan momak. Spreman na sve zbog nje.
Bila je veoma rezervisana prema njemu, jer je cenila sopstvena osećanja. Znala je koga u dubini duše voli. Obzirom da taj koga voli, voli nju ali ne ume da joj kaže niti joj to pokazuje, ona je odlučila da udje u prolaznu avanturu sa tim dečkom.
Naime, ta veza je potrajala..
Čovek koji kasno shvati stvari, koji se kasno probudi, ne znači da gubi šansu. Možda samo gubi bitku, ali ne i rat.
Onda je prestao sav strah, sva tuga je iščezla. Odlučio je da se suoči sa sudbinom. Priznao joj je sve. Da je bio slabić, da nije smeo da ,,otvori“ dušu, ali da je jako zaljubljen i da je lud za njom..
Nažalost, ona je znala kako izgleda biti povredjen, pa to nije htela da učini novom dečku. Pustila je da ta veza traje, iako ništa ne oseća. A čoveka kojeg voli, pustila je da razmisli o tome koliko mu je bilo potrebno. Koliko je imao vremena za to, toliko je ona patila zbog njega..

Nakon par meseci, čovek je bio u mestu, nikoga nije upoznao. Niti se trudio..
Devojka je ostavila tog momka, jer to nije bila ljubav, a samo bi više zazirala u bol tom momku da je ostala u vezi.
Na kraju krajeva, niko ni sa kim nije bio. Svako je ostao jedinka za sebe..

P.S.
Cenite to što imate. Otvorite oči široko, shvatite ko je iskreno tu zbog vas, za vas, u svakoj sekundi. Dozvolite da vas emocije savladaju, bez obrzira na krajnji ishod. Makar sebe nećete lagati.

Tijana Milojević
Tijana Milojević
Rođena sam u Kragujevcu 1995. godine. Od ranog detinjstva me je svašta nešto interesovalo, jedino sam se pisanju uvek vraćala. Sigurna u sebe. Svoja na svom. Osobine koje me najviše krase su emotivnost i kreativnost. U svakoj sitnici vidim nešto kreativno i svaki predmet poželim da oživim. Moj moto je: Živi danas kao da je poslednji dan i uvek daj sve od sebe!