fbpx
spot_img

U Nišu potpisan ugovor o donaciji za vrtić u Medoševcu

Ugovor o donaciji koja obuhvata adaptaciju i rekonstrukciju 250 kvadratnih metara stare zgrade Osnovne škole “Milan Rakić” u Medoševcu, potpisan je  u Nišu između predstavnika Novak Đoković fondacije, Grada Niša i Predškolske ustanove “Pčelica”.  

Za više od 100 mališana uzrasta od tri do šest godina biće renovirane tri radne sobe, distributivna kuhinja, sobe za izolaciju i vaspitače, kao i toaleti. Ukupna vrendost donacije je 7,7 miliona dinara.

Prilikom potpisivanja ugovora Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka fondacije, istakla je da je donacija Medoševcu jedan od najvećih projekata sa prošlogodišnjeg konkursa koji će biti realizovan u narednom periodu.

“Udruženje građana “Pravi korak” iz Niša kontaktiralo nas je sa predlogom da im pomognemo i otvorimo vrtić u njihovoj opštini. Važno je da smo prepoznali problem ljudi koji žive u ovom naselju koje broji veliki broj dece predškolskog uzrasta koja nemaju vrtić.  Zadivila nas je i inicijativa ovih ljudi, njihova spremnost da se organizuju i učine sve što mogu kako bi poboljšali kvalitet života svojih sugrađana. Budući vrtić u Medoševcu biće pravi primer dobre prakse kroz koju je udruženje građana uključilo mesnu zajednicu, lokalnu samoupravu i osnovnu školu koja je ustupila svoju staru zgradu –rekla je Džudža Jakovljević.

ndf-medosevac-potpisivanje-ugovora-1989

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša iskoristio je priliku da se zahvali Novak Đoković fondaciji što je prepoznala potrebu meštana niškog naselja Medoševac da i ovo naselje dobije vrtić.

Iako Grad Niš ulaže maksimalne napore da za decu u niškim vrtićima obezbedi najbolje moguće uslove za odrastanje, ovakva pomoć je uvek dobrodošla. Ja iskreno verujem da će radovi biti završeni prema svim predviđenim rokovima i da ćemo umesto starog, oronulog i napuštenog prostora vrlo brzo dobiti moderan i kompletno opremljen vrtić, gde će dominirati dečja graja i igra – kazao je Bulatović.

ndf-medosevac-potpisivanje-ugovora-1975

Svojom humanošću i donacijom, Fondacija će usrećiti više od 100 mališana iz Medoševca, Popovca i ostalih okolnih mesta i omogućiti im da se razvijaju i da bude uključeni u predškolski program u svom selu, kao i  stimulativno okruženje za razvoj intelekta. Takođe, želimo da se zahvalimo Gradskoj opštini Crveni Krst koja nas je u svemu podržala u toku priprema projektne dokumentacije i svih potrebnih dozvola i saglasnosti,  PU „Pčelica“ koja će preuzeti ovaj objekat na korišćenje, kao i gradonačelniku  gospodinu Darku Bulatoviću – istakao je Igor Stanković ispred Udruženja “Prvi korak”.

Dr Zoran Jonić, direktor PU “Pčelica” pojasnio je da je njihova ustanova mesto gde se deca druže, igraju i uče, u korak sa vremenom u kojem budućnost nastaje.

Ustanova razuđena i brojna poput naše, ima obavezu prema deci i njihovim roditeljima, ali i prema okruženju, da te promene pokreće, vodi i usmerava. Zahvaljujući donaciji Fondacije, deca iz Medoševca će dobiti priliku da budu deo predškolskog vaspitanja i obrazovanja, koje postavlja uslove za integrativan pristup razvoju sve dece, kroz individualizaciju, podsticanje i usmeravanje saznajnih aktivnosti i uspostavljanje vrednosti kroz rano učenje – objasnio je Jonić.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.