fbpx
spot_img

Unapredjeni LoL heroj- Warwick

Novi, poboljšani, tj. rework-ovani Warwick je izašao u patch-u 7.1. Na neki način promenjene su mu sve magije. Počećemo od pasiva-Eternal Hunger: kao i pre, Warwick svakim svojim običnim udarcem pravi bonus štetu, odnosno svaki vaš udarac naneće dodatnu štetu meti. Stari Warwick je imao lečenje, odnosno heal, od svakog bonus udarca, dok se novi Warwick leči od bonus udaraca samo kada ima manje od 50% helta. Ako Warwick padne ispod 25% helta, ovaj bonus healing se utrostručuje.

Prva magija (ability): Q-Jaws of the Beast- Warwick ugrize metu i nanese joj štetu. Pored svoje početne štete (dmg) koju napravi, pravi i bonus dmg od zavisnosti protivničkih helta (od maksimum helta) i heal-a se za određenu količinu u procentima dmg koji je napravio. Stari Warwick je imao potpuno isti Q, ali novi sada može da se baci iza mete tako što zadržite Q na meti malo duže. Potrebno je da držite Q oko sekunde da bi se Warwick bacio iza mete.

W-Blood Hunt- sada W pravi trag krvi meta (championi) koje imaju 50% ili manje od 50% helta dobija bonus movement speed tj. brže se kreće i ima povećanu brzinu udaraca (attack speed). Kada mete padnu ispod 25% helta, Warwick dobija trostruki bonus movement i attack speed-a. Nekada je W davalo jedino attack speed, dok sada daje i movement. Do sada smo govorili o pasivnom delu W. Aktivni deo W je da Warwick označi određenu lokaciju na mapi. Ako u tom krugu koji označi ima neprijateljskih championa (heroja), odnosno igrača, on ima bonus movement i attack speed na njima dok su označeni, narednih 8 sekundi. Nije bitan nivo helta dok se W aktivno iskoristi.

Došli smo do treće magije, E-Primal Howl: stari Warwick je davao movement speed kada se E upali ako mete imaju ispod 50% helta. Sada Warwick ima nekakvu vrstu štita. Kada aktivirate E Warwick, u naredne 2,5 sekunde prima smanjen dmg, drugim recima Warwick prima manje štete. Nakon te 2,5 sekunde štit puca i u određenoj oblasti (krugu) oko Warwick-a protivnici (heroji i minioni) dožive flee odnosno fear (vrsta CC-crowd control-a, gde sve mete dobiju nekakvu vrstu straha i ne mogu da se kreću kako one žele ili da bacaju magije). Prilično dobra magija, zar ne?

Najzad dolazimo do ultimativne magije R-Infinite Duress: nekada je Warwick samo pritisnuo R na metu i bukvalno je zaključao pa bi joj pravio dmg od kog se heal-a, a dok je meta pod ultijem ne može da se pomera ili baca magije. U principu, ulti je ostao isti. I sada Warwick kada skoči na metu, zaključa je, ali sada je ova magija skillshot (magije koje morate dobro usmeriti da biste pogodili metu i napravili dmg), zato što morate da se u dobrom pravcu bacite da biste pogodili metu, tako da sada zahteva malo viši nivo igranja. Ne možete samo da priđete meti stisnete R i meta je bespomoćna, sada morate da preduhitrite protivnika i da napravite procenu gde će se on kretati da biste tu bacili R i uhvatili ga. R se može prekinuti ako neko na vas baci stun/fear/suspension. Dužina koju Warwick može da se baci tj. skoči zavisi od njegovog movement speed-a, odnosno brzine kojom se kreće, što vam je veća brzina kretanja u tom trenutku možete dalje da se bacite sa R (250% trenutne brzine kretanja).

 

Rework je veoma zanimljiv, i ima dosta više opcija za gank-ove ako igrate Wawrick-a jungle. Naprosto, to Q može da promeni sve, bacite se iza mete, pritisnete E nakon toga, ili čak pre toga, tako da meta bude fear-ovana i bukvalno je udarate dok je bespomoćna. W sa attack speed bonusom je previše dobar buff, o ultiju da ne govorimo. Ako ne promašite R, bukvalno pomažete svakom saigraču. Za start, ako igrate Warwick-a jungle možete uzeti i Q i W, odnosno ako počinjete da blue buff-om, onda uzmite Q. Ako počinjete sa red buff-om uzmite W, zatim na drugom levelu uzmite magiju koja vam fali od prve dve, i čim dospete na treći level uzmite E i možete da izvršite gank, tj. pomažete timu. Rework je zaista dobar i zanimljiv, srećno da novim Warwick-om!

                                                                                      Stari Wariwck                                                                                                                   Novi warwick

 

Nikola Zebić
Nikola Zebić
Srednjoškolac sam, idem u gimnaziju u Šapcu. Volim da slušam muziku i da se družim sa drugima, ali više od toga volim da pomažem drugima, da se smejem i da saznajem nove stvari, da radim sa ljudima jer me to čini srećnim i prosto tako nešto me uvek obraduje.