fbpx

Uradi sam: Dekupaž jaja

jaja

Potreban materijal:

 

– Jaja

– Ukrasne salvete

– Mekana četkica

– Razmućeno belence

Način izrade:

 

Korak 1: Dok kuvate jaja, pripremite i motive sa salveta koje želite da koristite za dekupaž. Pošto jaja ne predstavljaju veliku površinu za rad, važno je da na salvetama imate sitnije motive kako biste ih lepo uklopili. Iscepkajte salvetu na delove koje želite koristiti prilikom dekoracije jaja.

Korak 2: Razmutite belance tako da bude u penastom stanju i krenite sa dekupažom jaja. Komadić iscepkane salvete najpre naslonite na suvo jaje (nema potrebe ni jaje niti salvetu prethodno kvasiti), a potom četkicu umočite u razmućeno belance i krenite da lepite salvetu tako što ćete preko nje prelaziti četkicom.

Korak 3: Kada lepite salvetu, uzimate samo onaj gornji, najtanji sloj na kojem se nalazi slika. Vodite računa da ne pritiskate četkicu, jer je raskvašena salveta veoma mekana i može vam se pocepati. Možete umotati celo jaje u salvetu ili naneti samo iseckani detalj.

 

Bojana Pudar
Bojana Pudar
Bojana Pudar veruje da "osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima".