fbpx
spot_img

Vaskršnji humanitarni bal/ Kragujevac

humanitarni balPOŠTOVANI PRIJATELJI,
Kolo srpskih sestara, Mesni odbor iz Kragujevca, u subotu 4. aprila u hotelu „Kragujevac“, oraganizuje „Vaskršnji humanitarni bal“, treći po redu u cilju prikupljanja sredstava za lečenje bolesne dece. Sredstva se mogu donirati kupovinom ulaznica za bal, učešćem u aukciji slika koje će se prodavati iste večeri na balu ili novčanim donacijama tokom večeri.
Pridružite se….
Humanost je uvek spajala ljude svojim božanskim likom.
PROGRAM VEČERI
AKADEMSKO FOLKLORNI ANSAMBL „SVETOZAR MARKOVIĆ“
GOST VEČERI -JELENA TOMAŠEVIĆ
PLESNA GRUPA „KAZINA“
IZVOĐAČI ŠANSONA II STAROGRADSKIH PESAMA SU PREDRAG OBROVIČ-VEROUČITELJ I VOKALNI SOLISTA, GORDANA VELIČKOVIĆ I TAMARA REPANOVIĆ.
MUZIČKI SASTAV“STUPOVI“
SAVA OCOKOLJIĆ-KLAVIR
PROGRAM PRATI ORKESTAR „SRMA“
humanitarni bal
Prethodni tekstLove Me Again
Sledeći tekstSrećna slava, domaćine!
KOLO SRPSKIH SESTARA
Kolo srpskih sestara MO Kragujevac baštini tradiciju Šumadijskog kola srpskih sestara koje je osnovano 14. (27) septembra 1903. godine, iste godine kao i beogradsko Kolo srpskih sestara. Osnovano je kao građansko žensko udruženje patriotske orijentacije, s ciljem promovisanja «nacionalno-patriotskih, kulturno-prosvetnih i humanih ciljeva». Ideja za osnivanjem Kola srpskih sestara potekla je od Nadežde Petrović, slikarke i Delfe Ivanić, nastavnice, a ime udruženju dao je Branislav Nušić, književnik, koji je sa Ivanom Ivanićem, diplomatom, napisao Statut društva.