fbpx
spot_img

Vaterpolo: Favoriti po planu

Poznati su svi učesnici četvrtfinala, prvenstva Evrope u vaterpolu. Favoriti su opravdali očekivanja u svojim mečevima osminefinala i bez ikakvih problema su se plasirali među najboljih osam ekipa.
Postignuti su sledeći rezultati:

Foto: commons.wikimedia.org
Foto: commons.wikimedia.org

Srbija 10
Slovačka 5

Španija 14
Malta 3

Crna Gora 11
Francuska 6

Hrvatska 16
Holandija 9

Italija 16
Turska 2

Mađarska 14
Gruzija 3

Rumunija 9
Grčka 16

Nemačka 6
Rusija 9

Rezultati osminefinala najbolje oslikavaju da je osmina finala, donela prilično nezanimljive mečeve i da poraženi timovi nisu imali nikakve šanse za neko iznenađenje. Prva dva meča četvrtfinala će se odigrati u ponedeljak, i u njima će igrati Srbija protiv Rusije, odnosno reprezentacije Grčke i Španije. Druga dva duela četvrtfinala između Italije i Crne Gore i Mađarske i Hrvatske, biće na programu u utorak.

Foto: Uroš Selenić
Foto: Uroš Selenić
Prethodni tekst
Sledeći tekst
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...