fbpx
spot_img

Vaterpolo: Titula Partizanu

Vaterpolisti Partizana slavili su i u drugom meču finalne serije protiv Crvene zvezde, rezultatom 10:9 i na taj način su  došli do još jedne titule u dugoj istoriji kluba. Kao  i tokom prvog meča, beogradski crno – beli su imali od starta prednost (5:2, 6:4), ali odličnom odbranom Crvena zvezda se vraća u meč i stiže do izjedačenja.  Od rezultata 6:6 vodila se izjednačena borba, sve do rezultata 8:8 , kada ključnu prednost prave momci Vladimira Vujasinovića i koji sa dva vezana gola Vica i Subotića stižu do 10:8 .  Uspeli su crveno – beli preko Repanovića da smanje prednost, i unesu još veću dozu neizvesnosti u ovaj meč. Imala je Crvena zvezda šansu u  poslednjem minutu da stigne još jednom do izjednačenja, ali  je sjajnu odbranu odigrao Partizan i slavlje je moglo da počne. Treba napomenuti da je Crvena zvezda na ovoj utakmici dobila čak nekoliko crvenih kartona.

Najefikasniji kod pobednika bili su Gogov i Gilen sa dva postignuta gola, dok se u redovima crveno – belih istakao Ivan Rackov sa takođe dva gola.

Partizan – Crvena zvezda 10:9 (6:4, 0:1, 1:2, 3:2)

Foto: commons.wikimedia.org
Foto: commons.wikimedia.org
Prethodni tekst
Sledeći tekst
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...