fbpx
spot_img

Veličanstveni u legendi

Tačno četiri minuta pre kraja utakmice Dejan Savić se spremao da dogovorenim tajm autom objavi kraj susreta i kraj reprezentativnih karijera Filipovića, Prlainovića, braće Pijetlović, Aleksića i Mitrovića. Pre toga u pauzi između trećeg i poslednjeg dela prodefilovali su do klupe Srbije, praćeni ovacijama sa tribina.

Foto: VSS

Potom su poslednji put zajedno skočili u vodu. Društvo im je pravio sadašnji kapiten Sava Ranđelović. Filipović je postigao gol, Italijani izjednačili i potom je usledio kraj. Italijani su u bazenu odali priznanje velikim rivalima za sjajne karijere. Potom su uz vatromet srpski velikani, jedan po jedan, izlazili iz bazena stizali do velikog platoa gde su ih čekali i plaketama darivali predsednik saveza Viktor Jelenić i generalni sekretar Nemanja Marijan. Ivanka Raković Krstonošić je stala između njih i otpevala „Bože pravde“. Kraj je obeležio čuveni šou na aerodromu „Nikola Tesla“ i pesma „A sad adio“.

Utakmici su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik OK Srbije Božidar Maljković kao i veći broj sportista predvođen Novakom Đokovićem.

Foto: VSS

Posle pozdravljanja sa navijačima, porodicom stigli su asovi i da porazgovaraju sa novinarima.

– Imali smo tremu ali ne takmičarsku. Dosta nas je van bazena i forme. Bilo je emotivno, lepo za oko i dušu. Verovatno završavam karijeru ali ćete Filipa, Andriju i Duška još da gledate. Ovi momci zaslužuju ovakav ispraćaj, sve je proteklo kako smo zamislili – rekao je Gojko Pijetlović.

Filip Filipović jedan od najboljih vaterpolista u istoriji je istakao:

– Pamtiću ovo veče čitav život. Više sam gledao u najmilije nego u bazen. Hvala savezu, bilo je emotivno i zaista je lepo biti Srbin. Nemam najdražu medalju, moja medalja je put koji smo prošli, to su godine divnog prijateljstva i porodične atmosfere. To nema cenu, ostaje za čitav život.

Foto: VSS

Prezadovoljan je bio Andrija Prlainović:

– Nije bilo kiše ali je bilo veličanstveno. Završio sam karijeru sa igračima sa kojima sam bio dvadeset godina. Još osećam groznicu zbog ova četiri minuta, opet sam osetio onaj naboj koji postoji kada igrate za reprezentaciju.

Milan Aleksić, sportski direktor saveza je dodao:

– Hvala svima, pre svega porodici, saigračima i trenerima.Osećali smo veliku ljubav i znali smo da uzvratimo. Pamtim sve, najviše zlata u Rimu i Riju ali svaka ima posebnu draž.

Duško Pijetlović još igra na visokom nivou:

– Emotivno veče, pamtiću ga. Zajedno smo počinjali i zajedno završili karijeru.Znam da imamo naslednike, biće bolji od nas.

Foto: VSS

Uvek raspoloženi Stefan Mitrović se zahvalio narodu na podršci.

– Ovo je bilo hvala narodu svima i onima na bazenu i onika koji nisu mogli da dođu. Izdržali smo sve, dril trenera, ostali jaki i složni i rezultati su tu.

Foto: VSS

Izvor: VSS

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.